طبيب بيطري

لو سمحت انا عندي قطه وكانت طالبه جواز ف لقيت ليها...

لو سمحت انا عندي قطه وكانت طالبه جواز ف لقيت ليها قط ذكر بس عمرو سنه ولسه مش طالب جواز بس اصحابو كانو عرضينو للتبني وانا ختو هو قاعد عمال يوحوح ومش بياكل والا اي حاجه ومش عايز يتعامل معانا خالص اتعامل معاه ازاي وكل اما اقرب ليه يضرب ومش عايز يتعامل خالص معانا اي الحل

إجابة الخبير: الدكتورة رنيم القضاه

الدكتورة رنيم القضاه

دكتورة بيطريه

القطط حيوانات روتينية حساسة ترفض الطعام والشراب وتعبر عن حزنها وغضبها عند رفض اصحابها لها وتخليهم عنها .
القط يشعر بالخوف والحزن نتيجة التلخي عنه ويحتاج الى وقته الخاص ليستوعب ان المنزل الذي هو فيه هو منزله الجديد وانكم انتم عائلتة واصحابه الجدد .
يمكن التحدث مع القط بنبرة صوت لطيفة واعطاءه مساحته الخاصة التي يحتاجها وعدم محاولة لمسه او التقرب منه بالغصب .
اتركه لوحده وتكلم معه عن بعد واشعره بالراحة والامان وهو سيقوم بالتقرب منك بشكل تدريجي