الخبير المالي

اريد حل

مساعدة الخبير: هل هذا السؤال مرتبط بمرحلة دراسية معينة؟
نعم
مساعدة الخبير: هل هنالك أي معلومة أخرى يجب أن يعلمها معلم الرياضيات قبل أن أقوم بإيصالك به؟
(a) How long will it take for a sum of money to double if it invested at rate 6.05% interest compounded continuously?(b) The total revenue in millions after 𝑛 years is given by 𝑅 = 5𝑒−0.15𝑛. After how many years the revenue will decline to 2.7 million

إجابة الخبير: أحمد حوامده

أحمد حوامده

خبير مالي

he rule says that to find the number of years required to double your money at a given interest rate, you just divide the interest rate into 72
6.05%/72 = 11.8 years