طبيب بيطري

السلام عليكم حضرتك لسه جايبه قط امبارح بالليل...

السلام عليكم حضرتك لسه جايبه قط امبارح بالليل شيرازي ٤٥يوم صاحبته قالتلي اكليه جبنه مثلثات ولبن عطيته جبنه مثلثات الساعه ١١بالليل وبعدين لبن فيه قطع عيش صغيره نام شويه وبعدين بيرج للخلف مع اصدار صوت ويرجع ده معناه ايه ونعمله ايه

إجابة الخبير: الدكتورة رنيم القضاه

الدكتورة رنيم القضاه

دكتورة بيطريه

اللبن والجبنة لا يمكن اعطاءها للقطط الصغيرة لانها تسبب اسهالات وتلبكات معوية حادة حيث ان معدة القطط لا تستطيع هضم اللاكتوز.
يجب منع الطعام عن القطه لمدة 6 ساعات وتقديم اول وجبة طعام له مخلوطة مع اللبن الزبادي Yogurt . ويمنع اعطاء القط اي منتجات حليب غير اللبن الزبادي Yogurt .
تقديم طعام جاف خاص بالقطط الصغيرة للقط فقط وعدم تنوع الطعام خلال فترة الفطام الالى لان اي تغير مفاجئ بالطعام يسبب تلكات معية واسهالات التي قد تسبب الجفاف للقطط بهذا العمر .
الاطعمة التي يمنع تقديمها للقطط :-
  • الحليب milk
  • الاجبان
  • العنب
  • الزبيب
  • القهوة
  • الشوكلاته
  • الكافين
  • المكسرات
  • الافوكادو
  • الفطر