طبيب بيطري

القط بتاعي عنده شهرين و وقع اول امبارح من الدور...

القط بتاعي عنده شهرين و وقع اول امبارح من الدور التالت و وديته العياده و لما الدكتور كشف عليه و عمله سونار قال مفهوش حاجه و بعد يوم لقيت بطنه اتنفخت فا روحت بيه المستشفي أدوله دوا علشان الحمام ، هو عمل مره بس حاجه بسيطه مع العلم انه بياكل و يشرب عادي بس لحد دلوقتي معملش غير مايه و المايه مستمره علي طول فا ايه الحل؟؟ و اخذ علاج اسمه لاكتيلوز

إجابة الخبير: الدكتورة رنيم القضاه

الدكتورة رنيم القضاه

دكتورة بيطريه

يتم اعطاء اللاكتيلوز لحالات الامساك.
في حالة عدم اخراج القطه لمدة تزيد عن ٧٢ ساعة يجب ان يتم اجراء اجرة شرجية لها باستخدام الاميبا لتفريغ الامعاء من الطعام .
وينصح بتقديم طعام يحتوي على سوائل وزيوت اعلى من حاجة القطه لتسهيل عملية الإخراج (wet food) .
في حالة استمرار الامساك ينصح بتصوير القطه بالاشعة السينية بعد اعطاءها مادة ملونه لظهور اي التواء او انسداد بالامعاء .