محامي

كشف حساب بنك القاهره لبابا اعرف انه حساب مسروق...

كشف حساب بنك القاهره لبابا اعرف انه حساب مسروق عايزه اثبت ده معايا في3-يونيو1996ايصال سحب برقم 2000052 لمبلغ من حسابه التوفير واخر برقم 2000030 في25-يونيو1996فهل هذا صحيح كده وازاي اقدر اثبت الحركات دي فيه قانون يلزم البنوك بالاحتفاظ بالمستندات ااسحب والايداع الموقعه من العميل او صورها او دفاتر الاستاذ وان البنك المركزي عنده نسخ من الحسابات الاتافقلت كلها وصور المستندات بتاعة العملاء وانه عنده شبكه مركزيه تحتوي علي كل عملاء البنوك وان منه اقدر احصر تركة بابا لانه بيتنصل من هذا كله مع وجود خبير من المحكمه وبيقول انه لا يتعامل مع افراد بوسايط السرقوا ثروة بابا من البنوك

إجابة الخبير: أحمد حوامده

أحمد حوامده

خبير مالي

ان المستندات حسب القانون يحق للبنوك والمؤسسات التخلص منها واتلافها بعد انتهاء المدة القانونية وهي 5 سنوات، وبما ان المستندات التي تطلبها تعود لمدة تقارب 24 ستة فلا يمكنك المطالبة بها.
واذا قدمت طلب للبنك يمكن ان يكون الرد بأن المستندات قديمة جدا وتم التخلص منها قانونيا.