الزواج و الإرشاد الأسري

موضوع اني بكرر كتير في حجات كتير في حياتي دا سببا...

موضوع اني بكرر كتير في حجات كتير في حياتي دا سببا ايه انا مكنتش كدا نفسي ارجع لطبعطي في الموضوع دا غير كدة في حاجه غريبة بتحصلي دلؤقتي انا بيجيلي رسائل كتير ممكن افهما و ممكن لا لو مفهمتهاش بكرر قرايتها تاني علشان افهمها و المشكله الاكبر ان في شركة معينه بتبعتلي رسائل هي الوحيدة اللي ساعات مفهمش منها حاجه و ساعات افهم و لما افهم من الشركة الكلام اللي كاتبينو في الرساله في حاجه جوه دماغي بتجبرني اني اكرر القراية كتيير او ممكن اعض فيها ساعة و اكتر ازاي بقي في ناس بتبعتلي الرسائل و مش بيحصل كدة معاهم كتير اشمعنا الشركة اللي بيحصلي الموضوع دا معاهم اكتر ياريت تشوفلي دوا كويس و حل سريع اعالج بيه نفسي انا تعبان من الموضوع دا انا في الاساس صدري تاعبني من الاول انا مش ناقص حاجه تتعبني اكتر من كدة انا خلاص مش هأقدر اتحمل الموضوع دا ياريت حل ارجع لطبعتي في المشكله دي ياريت الرد علي السؤال كاملا

الرد من العميل

هترد امتي

إجابة الخبير: سعيد نبهان

سعيد نبهان

اخصائي نفسي

إن الحالة التي تسيطر عليكي تسمى بحالة الوسواس القهري هي عبارة عن فكرة ترتاد لدماغك وهي فكرة غير منطقية ورغم ادراكك انها غير منطقية وغير واقعية لكن لا تستطعي ان تُخرجها من دماغك وتحاول ان تسيطر عليكي ، بالاضافة الي ان هناك سلوكيات قهرية قد تفرض نفسها عليك .
اعراض الوسواس القهري :
اما تاخد شكل سلوكي مثلا : غسل اليدين أو وحركة معينة او حركة العينين او الركوع او الخ .
واما تاخد شكل نفسي : ضيق والانزعاج والحاجة الي الترتيب او التنظيم للامور او رغبات عدوانية او افكار جنسية او الخوف من الاتساخ او الحاق الاذى الابناء او التفكير الزائد بإمور ليس لها اهيمة في حياتك او غيرها من الاعراض .
اسباب الوسواس القهري :
١.نقص في مادة السيتروتونين .
٢.عوامل بيئية .
٣.عوامل وراثية .
وعلاج الوسواس يجب ان يتم ب:
يجب أن يتم جزء منه والخاص بالادوية بإشراف طبيب نفسي حتي يوصف الادوية التي تتناسب مع حالتك والتي تعمل على الزيادة في مادة السيتروتونين لتعويض النقص.
ويجب ان تتلقى جلسات نفسية :
-ان تمارسي ما تحبي و ان تقومي به حتي يبقى دماغك منسجم .
-ان تعملي على قبول تنبيه الاخرين المقربين منك .
-ان تتقربي من الاسرة وأن تفضفضي لهم ما بداخلك.
-يجب عليكي ان تمارسي الحياة الانشطة المحببة وبشكل يومي .
-يجب عليكي ان تنظم اوقاتك بشكل دائم .
-يجب أن تراقبي كل الأفكار التي ترتاد لدماغك.
-لابد من ممارسة التمارين الرياضية بشكل يومي لتساعد في تحسين مزاجك .
-يجب عليكي ان تطردي كل الافكار السلبية الوسواسية التي تجعلك تفكري بشكل متكرر .
-يجب عليكي أن تبتعدي عن الجلوس لوحدك.