دكتور الشريعة

السلام عليكمبخصوص توزيع ميراثالاب متزوج اتنين...

السلام عليكمبخصوص توزيع ميراثالاب متزوج اتنين واحده معاها ولدين وبنت وهبه اتوفت و واحد من الولدين اتوفى بعد الاب والزوجه التانيه معاها 3اولاد وبنت وفيه ميراث 100,000جنيه وتوزيع ازاى بالتساوى
مساعدة الخبير: هل لديك أي معلومة أخرى تريد أن تطلع دكتور الشريعة عليها قبل أن أقوم بإيصالك به؟
شكرا

إجابة الخبير: الدكتور محمد عودة

الدكتور محمد عودة

دكتورشريعة

الحمد لله، والصلاة والسلام على رسول الله، وعلى آله وصحبه ومن والاه، وبعد: اعلم رحمك الله انه اذا انحصر الورثة الذين مات المورث في حياتهم، وكانوا زوجة وخمسة من الذكور وبنتين، فإن الزوجة الثمن لوجود الفرع الوارث، فيكون نصيبها ١٢٥٠٠ جنيه، وباقي التركة يكون للأولاد للذكر مثل حظ الانثيين، فيكون للابن الواحد ١٤٥٨٣.٣٣ جنيه، وللبنت الواحدة ٧٢٩١.٦٧ جنيه، والزوجة الاولى لا ترثها لوفاتها في حياة المورث، واما الابن المتوفى فلا يسقط نصيبه، وإنما يوزع على ورثته.  والله تعالى أعلم وأحكم.

الرد من العميل

ورثته كل اخواته ولا اخواته اللى من امه بس يعنى الشققه بس

إجابة الخبير: الدكتور اسحاق الحواري

الدكتور اسحاق الحواري

دكتور شريعة

السائل الكريم:
نعم فقط للأشقاء.