طبيب بيطري

السلام عليكم لو سمحت عندي قطتين واحد عنده اربع...

السلام عليكم لو سمحت عندي قطتين واحد عنده اربع سنين فجائة وقع ومش قادر يحرك أطرافه السفليه ومرعوب وبيستخبا ومفيش اي مكان اقدر اتجه ليه دلوقت

إجابة الخبير: الدكتور حسام مرتجى

الدكتور حسام مرتجى

طبيب بيطري

اذا وقع القط من مكان مرتفع جدا وحدث انه لا يستطيع ان يحرك اطرافه السفلية فهذا مؤشر على انه حدث كسر عند القط بالفقرات العجزية للعمود الفقرى وحقيقة يصعب علاجه وذلك لان اى كسر بفقرات العمود الفقرى بيسبب شلل للاطراف الخلفية لانه بيسبب تمزق او انفقصال بالحبل او النخاع الشوكى ولكن يمكنك شراء حقن من اقرب صيدلية عادية اسمها الدكلوفين وفيتامين (ب) المركب Tri-B اعطيها منهم حقنتين بالعضل يوميا لمدة 3 أيام مع مراعاة الاخذ بعين الاعتبار كسر الفقرات صعب جدا علاجه.

الرد من العميل

بس. هوا موقعش خالص ده فجائة كدة

الرد من العميل

يعني هوا فجائة مش قادر يتحرك ووقع من طوله لكن موقعش خالص انا كلمت دكتور وقالي جلطة

إجابة الخبير: الدكتور حسام مرتجى

الدكتور حسام مرتجى

طبيب بيطري

اذا موقعش خالص والتوقع كان جلطة دموية يفضل اعطائه الهيبارين حقن تحت الجلد لانها بتمنع حدوث تخثرات دموية مع مراعاة اعطائه فيتامينات B المركبة بتقوى الاعصاب ومستوى هيموجلوبين الدم.