طبيب بيطري

مساء الخير .. انا عندى كلبتى بتعمل بيبي على نفسها...

مساء الخير .. انا عندى كلبتى بتعمل بيبي على نفسها بقى لها فترة وهى نايمه ومن غير ما تحس او لو صاحيه برضو .. وفجأة بقيت لو بتتخض تعملها على روحها برضو ومش قادرة افهم السبب .. وديتها للدكتورة للاسف مكشفتش عليها وكتبت لى دوا يوريبان وقالت لى دا بسبب العملية .. وكلمت دكتور تانى قالى بسبب الدراى فود وانا مبقتش فاهمه السبب بصراحة .. لو فيه دكتور هنا يقولى اعمل ايه وايه الدوا المناسب ليها لان للاسف معنديش القدرة اوديها لدكتور لانى عايشة ف سينا ومعندناش هنا دكاترة.

إجابة الخبير: الدكتورة رنيم القضاه

الدكتورة رنيم القضاه

دكتورة بيطريه

اسباب تبول اكلالب على نفسها :-
  • تبول نتيجة شعورها بالحماس
  • تبول نتيجة شعورها بالخوف
  • التهابات بالجهاز البولي
  • حصى الكلى
  • ارتخاء عضلات المثانى نتيجة التقدم بالعمر
التشخيص :-
  • اجراء فحص الكياتينين واليوريا بالدم
  • فحص المثانى بجهاز الالتراساوند
  • فحص cbc للدم
العلاج :-
  • عادة ما يكون التبول اللارادي الناتج من الخوف والفرح سلوكي ويحتاج الى مراقبة الكلبة والتصرف معها حسب شخصيتها
  • التهاب الجهاز البولي يعالج بالمضادات الحيوية ومضادات الالتهاب وتكون الجرعات حسب وزن الكلب وعمره
  • يتم علاج الحصى باعطاء الكلب دواء cystone وتغير طبيعة الطعام بتقليل نسبة الاملاح فيه
  • ارتخاء عضلات المثانة او ارتخاء صمام المثانى لا يوجد له علاج

الرد من العميل

المعلومات دى منا كنت ااقدر ادور عليها تأجيلها من ع النت مش مستاهله اشترك ف البتاع دا .. انا بسأل عشان محتاجه دوا واحنا ف حظر يعنى صعب اتحرك واروح اكشف

إجابة الخبير: الدكتورة رنيم القضاه

الدكتورة رنيم القضاه

دكتورة بيطريه

يجب ان يتم الكشف على الكلب وفحصه سريريا واجراء الفحوصات المذكورة سابقا ليتم تشخيص المرض .
من الطبيعي ان يتم التشخيص للحصول على العلاج، لقد تم ذكر الامراض التي تسبب التبول اللارادي عند الكلاب وطرق التشخيص وعلاج الامارض حسب نتيجة التشخيص.
للاسف لا يوجد دواء يمكن اعطاءه للكلب لمنع التبول اللارادي بشكل نهائي يجب ان يتم معالجة المسبب نفسه بعد تشخيص المرض .

الرد من العميل

تانى انا مش عايشة ف مكان فيه دكاترة نهائي حضرتك انا عايشة ف الصحرا وبعد وجود حظر التجول انا مقدرش انزل بيها 550 كيلو ف الظروف دى محتاجه حاجه تساعدها ع الاقل مؤقتا لحد ما تعدى الازمه إللى العالم أجمع فيها

إجابة الخبير: الدكتورة رنيم القضاه

الدكتورة رنيم القضاه

دكتورة بيطريه

عميلنا العزيز يمكنك تقليل كميات المياه المقدمة للكلب لتقليل التبول، مع الحرص على تقديم كميات مياه كافية له لعدم التسبب بمسكلات صحية .
قلل كمية الاملاح في طعام الكلب لتقل كمية سرب المياه.
حاول ان تراقب الكلب لمعرفة الاوقات التي يتبول فيها وحاول ان تضعفة في المكان المخصص للتبول في تلك الاوقات