طبيب بيطري

قطتى عندها أربع شهور ودنها فيها لون اسود زى الفلفل...

قطتى عندها أربع شهور ودنها فيها لون اسود زى الفلفل المطحون وبتهرش جامد جدا هل فيه علاج

إجابة الخبير: الدكتور حسام مرتجى

الدكتور حسام مرتجى

طبيب بيطري

علاج قطتك
  • يجب تنظيف الاذنين بقطعة شاش نظيفة مبللة بماء دافىء.
  • يجب مسح الاذنين بقطعة شاش مبللة بزيت الزيتون.
  • يجب استخدام قطرة اسمها رفليوشن 10مل Revolution ear drop متوفرة بالعيادات البيطرية او قطرة اوتوزول البشرية 10 مل تنفع عادى جدا Otozol ear 10 ml
  •  بيكون التقطير مرتين باليوم بالصباح والمساء
  • التقطير يومى لمدة 3-4 أيام.

تشخيص الاصابة المرضية
  • تعتبر البثرات السوداء (عث الاذنيين).
  • فطريات الاذنيين.
  • الحشرات الطفيلية ايضا ممكن تسبب التهابات بالاذنيين
  • يفضل شراء شامبوه مخصص للفطريات مثل النيزورال لقطتك للاستحمام.

الرد من العميل

شكراً جزيلاً

إجابة الخبير: الدكتور حسام مرتجى

الدكتور حسام مرتجى

طبيب بيطري

اهلا وسهلا بكم بموقع جوابكم بقسم الطب البيطرى واشكركم ايضا على ثقتكم الدائمة بنا.

الرد من العميل

لا تتوافر الأوتوزول فى الصيدليات هل هناك يل

الرد من العميل

بديل

إجابة الخبير: الدكتور حسام مرتجى

الدكتور حسام مرتجى

طبيب بيطري

يمكنكم شراء اى قطرة اذن مضادة للفطريات مثل الديرماتين Dermatin ear drop 10ml ويكون التقطير مرتين باليوم لمدة خمسة ايام.

الرد من العميل

شكرا جزيلا لحضرتك

إجابة الخبير: الدكتور حسام مرتجى

الدكتور حسام مرتجى

طبيب بيطري

اهلا وسهلا بكم بموقع جوابكم بقسم الطب البيطرى واشكركم ايضا على ثقتكم الدائمة بنا.