طبيب بيطري

مساء الخير كلبتى ولدت يوم 26/1 وهى دلوقتى بقالها...

مساء الخير كلبتى ولدت يوم 26/1 وهى دلوقتى بقالها 10 ايام بتنزل دم كتير لونه احمر فاتح ممكن السبب

إجابة الخبير: الدكتور حسام مرتجى

الدكتور حسام مرتجى

طبيب بيطري

اسباب نزول الدم الاحمر بالبول عند الكلاب
  • التهابات بالبول.
  • حصوات مرارية.
  • زيادة املاح بقناة الاحليل.
  • بكتريا ضارية بالقناة البولية.
  • انسداد قنوات البول بصورة جزئية.

اسباب نزول دم احمر مع البراز عند الكلاب
  • التهابات الاغشية المخاطية للمعدة.
  • قرحة المعدة.
  • التهابات المرئى.
  • التهابات الامعاء.
  • انسدادات بالامعاء.
  • التواء الامعاء.
  • التهاب غدد القناة الشرجية.
  • الافراط بتناول الاكل الجاف او العظام.
  • الامساك الشديد.
  • الطفيليات والديدان المعوية.

العلاج
  • يجب اعطاء الكلبة فيتامين K3 متوفر بالصيدليات والعيادات البيطرية بمعدل 1 سم حقن بالعضل لايقاف النزف الدموى الخفيف بشكل يومى لمدة 3 أيام.
  • يجب اعطاء ملينات للكلبة اذا كان الدم الاحمر الخفيف مع البراز مثل زيت الزيتون اوزيت التربنتين بمعدل 3 سم بالفم مرة واحدة فقط وتعاد الجرعات عند اللزوم فقط.
  • اعطاء طارد للغازات وملين للقناة الهضمية مثل دواء الدايجستين 100مل ممكن ان يتوفر بالصيدليات العادية اوالعيادات البيطرية وتكون الجرعة بمعدل 5 سم بالفم يوميا لمدة 3-4 ايام.
  • يفضل استخدام مرهم اسمه الجنتامايسين او الفيوسيدين ودهان منه مرة باليوم لمدة 3-4 أيام ويتوفر بالصيدليات العادية ايضا ويوضع حولين فتحة الشرج(الغدد الشرجية) ربما يكون السبب التهابات بالغدد الشرجية او تقرحات.

الرد من العميل

واضح ان حضرتك السؤال مش واصلالدم بيخرج كانه دورة شهرية مجبتش سيرة بول ولا براز شكرا على الرد

إجابة الخبير: الدكتور حسام مرتجى

الدكتور حسام مرتجى

طبيب بيطري

حضرتك المفروض توضح السؤال والاعراض بشكل محدد واذا كان الدم بيخرج من الرحم بيكون نتيجة التهابات بالرحم او ببطانة الرحم Endometritis
 ويكون العلاج عن طريق اعطاء فيتامين K3 بيطرى الانتاج بمعدل 1 cc بالعضل لمدة 3 ايام مع مراعاة وضع لبوس بالرحم مثل التيرمايسين او الجنتامايسين ويجب استخدام مضاد حيوى مثل البان تيرمايسين مع الدكساميثازون حقن بالعضل بمعدل 1 سم يوميا لمدة خمسة ايام.