دكتور الشريعة

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

مساعدة الخبير: هل لديك أي معلومة أخرى تريد أن تطلع دكتور الشريعة عليها قبل أن أقوم بإيصالك به؟
انا ست ومتزوجة مشكلتى انا والدى بابا راجل كبير فى السن وهو ووالدتى ايضا انى عاشت عمرة فى ضهره ومعاه وربتنا احنا تلات بنات كملنا تعليمنا الجامعة وتزوجنا ارزقنا باطفال ووابدى كان دوره انه انا يعطى والدتى ثلث راتبه بس تصرف بيه البيت وتجهيز بنات ودراستها وكله من ثلث راتبه وطبعا دة كان بيجبرها انها تدفع راتبها غصب لتكمله امور البيت وبعد كل دة اما كبرت حاليا وخلصت رسالتها وجوزتنا كل يوم يطردها من البيت ويسبها واتكلمنا معاه بالحسنى اكتر من مرة مافيش تغير اختى اشتكت لعمتى اخت والدى قالت علينا عاقين و عاوزين نطرد ابونا وانا ظالمين على احنا لما نطلب انه يعامل احنا بالحسنى كدة نبقى ظالمين مع العلم ان عمتى فضلت تزعق لاختى وتوقلها لو مش عايزينه اشيله على راسى اختى قالت له براحتك خديه ومعاه معاشه بس مش هتستحمليه يومين كدة علينا وزر يا شيخنا نورنا

إجابة الخبير: دكتور اشرف ابو الهيجاء

دكتور اشرف ابو الهيجاء

دكتور الشريعة

الحمد لله والصلاة والسلام على رسول الله اما بعد، فاعلمي سددك الله أن الله أمر ببر الوالدين ،قال سبحانه : (وَبِالْوَالِدَيْنِ إِحْسَانًا ۚ)23/الإسراء.
فبرك لأبويك واجب، بحيث لايطغى بر أحدهما على الآخر، فواجبك أن تبري أباك، ربما يكون الوالد سيء المزاج، أو الخلق، فقومي أنت بواجبك،الذي أمرك الله به، واضرعي إلى الله واطلبي منه أن يغير من اخلاق أبيك.
أما والدك فحسابه على الله سبحانه، ولكن لاتكوني أمام لله أنت المقصرة.