طبيب بيطري

قطه بتعتي شعرها بينحل اوي وكل يوم بتزيد عن الاول...

قطه بتعتي شعرها بينحل اوي وكل يوم بتزيد عن الاول وعايزه اعرف ليها علاج هيا شرازي

إجابة الخبير: الدكتورة رنيم القضاه

الدكتورة رنيم القضاه

دكتورة بيطريه

من الطبيعي ان يتساقط شعر القطط خصوصا في فترة الانتقال بين الفصول لاستبدال الفراء تكيفا مع الجو.
تقوم الحيوانات باستبدال الغراء السميكة بفراء اخف عند الانتقال الى فصل الصيف والعكس صحيح في فصل الخريف .
علاج تساقط الشعر عند القطط :-
- تمشيط شعر القطه بشكل يومي لازالة الشعر الميت بدل سقوطه على الاثاث والملابس
- اضافة زيوت الاوميجا الى طعام القطه ثلاث مرات بالاسبوع لمدة شهر
- يمكنك حلاقة شعر القطه في هذا الوقت من السنه للتخلص من التساقط بشكل كلي ونهائي