طبيب بيطري

عندي كلب روت عنده ٣شهور باكله مرتين الساعه ١٢ ص...

عندي كلب روت عنده ٣شهور باكله مرتين الساعه ١٢ ص بيض وجبنه قريش والساعه ٦اكلته عيش ورز وفراخ وكان الاكل كتير اكل الاكل كله وتاني يوم حصله اسهال وكان رافض الاكل بس بعض كده كل كبده فراخ وبعدين روحت بيه عن دكتور اداله ٢حقنه الكلام ده كان امبارح وانهارده مش عاوز ياكل خالص وعنده اسهال وبيرجع اي حاجه بياكلها حتي الماء ولون الحمام بتاعه اسود اوي

إجابة الخبير: الدكتور حسام مرتجى

الدكتور حسام مرتجى

طبيب بيطري

علاج كلبك
  • يمكنك شراء دواء اسمه موتليوم 100مل شراب متوفر بالصيدليات العادية وينفع عادى جدا اعطائه للكلاب الصغيرة واعطيه بالفم 5 سم بواسطة السرنجة مرة واحدة باليوم لمدة 4-5 أيام.
  • يجب شراء دواء اخر اسمه الانتينال شراب 100مل( Antinal syrup 100ml) وتكون الجرعة بحدود 5 سم يوميا لمدة 4-5 أيام.
  • بالفم لايقاف الاسهال الاسود المهلك ذو الرائحة الكريهة ويتوفر ايضا الدواء بالصيدليات العادية ايضا.
  • يجب شراء مطهر معوى اسمه الفلاجيل منه انواع حبوب وانواع شراب(الشراب افضل للكلاب) لانه سهل واسرع بالمفعول وبتكون الجرعة 5 سم بالفم مرة واحدة باليوم لمدة 4-5 أيام.

ارشادات طبية
  • يجب ابعاد الاكل والماء عن الكلب وجعله يصوم لمدة 6-8 ساعات باليوم لاعطاء فرصة لاسترخاء عضلات المعدة ولايقاف القىء والاسهال ايضا.
  • يجب اعطاء الكلب بطاطس مسلوقة عليها القليل من الملح لايقاف الاسهال.
  • لبن ياغورت(زبادى منزوع الدسم) لايقاف الاسهال.
  • الارز الابيض لايقاف الاسهال.
  • المحاليل السكرية عند اللزوم لتخفيف الجفاف الحاصل نتيجة القىء والاسهال.
  • تنظيم الوجبات الغذائية وعدم زيادتها ويجب دائما ان يكون الاكل مطبوخ وطازج.