طبيب بيطري

لدي قط ذكر شيرازي عمره ٣ سنين بقاله ٤ شهور بيعاني...

لدي قط ذكر شيرازي عمره ٣ سنين بقاله ٤ شهور بيعاني من حصر البول عمل قسطره مره وآحده من أربع شهور و من وقتها و مفيش حد قادر يعمله قسطره تآني من شهر عملتله تحاليل وظائف كلي و كبد و صوره دم و سونار علي المثانه و النتيجة إن مفيش حصوات في المثانه و وظائف الكبد و الكلي كويسين و صوره الدم اظهرت ارتفاع في ال ليمفوسيتس و ال صفائح الدمويه و هو حاليا ماشي علي بروكسيمول و سيستون و رواتينكس و حقن ألفا كيموتريبسين و سفترياكسون و هيمو استوب و وزنه ٢٧٠٠ جم و هو من ٤ شهور قبل أول قسطره كان حوال ٣٥٠٠ جم و عمل سحب البول من البطن مرتين و بقاله يومين رافض الاكل بأكله بالسرنجات بس بيشرب مياه و بيجيله قئ مره في اليوم و النهارده عمل قئ لونه اخضر غامق و روحت للدكتور عمله سحب البول من البطن لتالت مره لأن المثانه كانت مليانه و اقتراح عليا عمليه تحويل المسار لأن الوضع إن عنده التهاب شديد في مجري البول عمل تضيق جامد للمجري و أحيانا بيتسد تمام زي النهاردة كان مسدود تمام حتي الكانيولا مكنتش داخله. هل الادويه إللي بياخدها مش هيكون لها أي تأثير في تحسن الحالة ؟ هل العملية هي الحل الوحيد للحاله دي ؟ إيه هي احتمالات نجاح العملية للحاله دي ؟ إيه سبب القئ الاخضر مع العلم إن أكله كله سرنجات زبادي لايت و فراخ في الخلاط و سيريلاك ؟ هل في أي علاجات تانيه محتاجها ؟

إجابة الخبير: الدكتور حسام مرتجى

الدكتور حسام مرتجى

طبيب بيطري

حقيقة العلاجات التى حضرتك وصفتها تعتبر جيدة للقط والاستمرار عليها جيد ولكن الافضل اجراء عملية تحويل مسار البول طالما هنالك اتقنات دموية تترسب بمجرى البول وطالما ان الكانيولا صعب تدخل وصعب تثبيتها بمجرى البول الاساسى ولكن انصحك بأعطاء القط فلاجيل سواء حبوب 200 ملجم نصف حبة يوميا لمدة خمسة ايام لتطهير القناة الهضمية والبولية من ميكروبات الجهاز البولى مع مراعاة استخدام الموتليوم شراب(مضاد القىء) تكون الجرعة بمعدل 2 cc بالفم يوميا لمدة 4-5 ايام وطبعا القىء الاخضر بيكون نتيجة عدوى بكتيريا او التهابات بقناة المرارة وتعتبر العملية نسبة نجاحها 70-80% بشرط مهارة الطبيب الجراح المختص بأجراء ومتابعة العملية الجراحية بعد اجرائها ايضا والماء المفلتر والاكل المطبوخ  بون املاح اوسيرلاك هى الافضل للقط.

إجابة الخبير: الدكتور حسام مرتجى

الدكتور حسام مرتجى

طبيب بيطري

حقيقة العلاجات التى حضرتك وصفتها تعتبر جيدة للقط والاستمرار عليها جيد ولكن الافضل اجراء عملية تحويل مسار البول طالما هنالك احتقانات دموية تترسب بمجرى البول وطالما ان الكانيولا صعب تدخل وصعب تثبيتها بمجرى البول الاساسى ولكن انصحك بأعطاء القط فلاجيل سواء حبوب 200 ملجم نصف حبة يوميا لمدة خمسة ايام لتطهير القناة الهضمية والبولية من ميكروبات الجهاز البولى مع مراعاة استخدام الموتليوم شراب(مضاد القىء) تكون الجرعة بمعدل 2 cc بالفم يوميا لمدة 4-5 ايام وطبعا القىء الاخضر بيكون نتيجة عدوى بكتيريا او التهابات بقناة المرارة وتعتبر العملية نسبة نجاحها 70-80% بشرط مهارة الطبيب الجراح المختص بأجراء ومتابعة العملية الجراحية بعد اجرائها ايضا والماء المفلتر والاكل المطبوخ  بدون املاح اوسيرلاك هى الافضل للقط.