طبيب بيطري

لدي قط ذكر شيرازي عمره ٣ سنين بقاله ٤ شهور بيتعالج...

لدي قط ذكر شيرازي عمره ٣ سنين بقاله ٤ شهور بيتعالج من حصر البول و كان بدأ يتحسن بس من ٣ أيام بدأ حالته تتأخر و بينزل بول بدم و كل يوم بيجيله قئ و مانع أكل قاله يومين و بيأكل بالسرنجات. هو ماشي علي سيستون و رواتينكس و بروكسيمول و ألفا كيموتريبسين مضاد التهابات و لما بدأ ينزل دم بدأت اديله مضاد حيوي و هيمو ستوب لمنع النزيف مع العلم إنه من شهر عمل تحاليل وظائف كبد و كلي و التحاليل بتاعته طلعت كويسه الحمد لله و عمل سونار و الدكتور قال إنه معندوش أي حصوات في المثانه بس عنده التهاب شديد في مجري البول. إيه سبب الحالة إللي هو فيها ؟ و هل في أي علاجات ممكن اديهاله تحسن حالته ؟

إجابة الخبير: الدكتورة رنيم القضاه

الدكتورة رنيم القضاه

دكتورة بيطريه

اسباب التهاب المسالك البولية عند القطط تكون بسبب عدوى بكتيرية تؤدي الى حدوث تقرحات فيها والتهابها وتضخمها وبالتالي حدوث حصر بول ونزيف بسيط عند التبول .
بالنسبة للعلاج فيمكنك الاستمرار على الادوية التي وصفها الطبيب واعادة فحص الدم بعد اسبوع .
ينصح بتغير طعام القط الى طعام مخصص للقطط التي تعاتي من مشاكل بالجهاز البولي .

الرد من العميل

طيب بالنسبة لمنع الامل و القئ ؟هو أنا فعليا مش بأكله غير أكل مش فيه املاح و الدراي المخصص لمشاكل الجهاز البولي.

إجابة الخبير: الدكتورة رنيم القضاه

الدكتورة رنيم القضاه

دكتورة بيطريه

يمكن استخدام الكاتوزال لفتح الشهيه بجرعة ا ملي يوميا لمدة اسبوع .
وحقن الموتيليم لوقف التقيء وتكون الجرعة حسب وزن القطه