طبيب بيطري

سلام عليكم.حضرتك عندى قطه حامل وقربت تولد .عندها...

سلام عليكم.حضرتك عندى قطه حامل وقربت تولد .عندها اسهال.واحيانا براز فيه دم....وف قط صغير اشتريت عنده 3 شهور .دلوقتي عنده اسهال اسود وف ديدان بيضا .وطويلة بتحرك. ..ومش بيلحق نفسه ف البوكس....أرجو.معرفه ازاي أتعامل معاهم....مش هقدر اروح لدكتور...

إجابة الخبير: الدكتور حسام مرتجى

الدكتور حسام مرتجى

طبيب بيطري

القطة الحامل والتى اوشكت او قاربت على موعد ولادتها يمكنك اذا كان الاسهال به دم يفضل اعطائها نصف حبة مضادة للديدان مثل الدورنتال او البرازيكونتال وتعاد الجرعة مرة اخرى بعد اسبوعين وانصحك بشراء دواء مضاد للاسهالات مثل شراب الانتينال 100مل متوفر بالصيدليات العادية وينفع جدا للقطط اعطيها منه 2 سم بالفم مرة واحدة باليوم لمدة 4-5 أيام والقط الاخر ايضا اعطيه نفس العلاجات هذه عادى جدا مع مراعاة اطعام القطط بطاطس مسلوقة عليها القليل من الملح ومهروسة بشكل جيد وايضا لبن ياغورت منزوع الدسم وارز ابيض لان هذه الاطعمة بتعمل على ايقاف الاسهال بشكل تام ويجب عدم اطعام القطط عظام دواجن او لحوم نيئة لانها بتسبب الديدان والاسهال الدموى ايضا.