طبيب بيطري

السلام عليكم كلب بلاك كود ٥٠ يوم و من امبارح رافض...

السلام عليكم كلب بلاك كود ٥٠ يوم و من امبارح رافض الاكل ونايم طول الوقت ومن الوضح انو اكل حاجة مش نظايفة مخليا غير قادر على الاكل ومعملش حمام برضو من امبارح

إجابة الخبير: الدكتور حسام مرتجى

الدكتور حسام مرتجى

طبيب بيطري

علاج الكلب بلاك كود 50 يوم
  • يجب اعطاء الكلب ملين للمعدة مثل 2 cc بالفم بواسطة السرنجة زيت زيتون اوزيت البرافيين وتعاد الجرعة مرة اخرى بعد 6 ساعات لتليل خروج محتويات القناة الهضمية.
  • يجب شراء مضاد حيوى للكلب اسمه الايموكس(E-mox 100ml) متوفر بالصيدليات العادية وتقدر الجرعة بمعدل 5 cc بالفم بواسطة السرنجة يوميا لمدة 4-5 أيام.
  • ملين للمعدة والامعاء اسمه الدايجستين 100مل Digestin 100ml يمكن أستخدامه ايضا بمعدل 3 cc بالفم بواسطة السرنجة يوميا لمدة 3-5 أيام وأمن جدا على الكلاب يتوفر بالصيدليات العادية ايضا.

اسباب الخمول وفقدان الشهية وقلة التبرز عند الكلاب
  • عسر هضم.
  • بكتريا الجهاز الهضمى الضارية.
  • الالتواء الامعائى.
  • الانسداد الامعائى.
  • ابتلاع كرات الشعر.
  • ابتلاع اجزاء بلاستيكية.
  • تناول اطعمة ملوثة.