طبيب بيطري

لدي قط ذكر شيرازي عمره سنتان كان من أسبوعين كده...

لدي قط ذكر شيرازي عمره سنتان كان من أسبوعين كده عمل قسطره و حاليا ماشي علي العلاج كان بياخد مفتت حصوات و وقفه بعد ١٠ أيام تبعا لتعليمات الطبيب و حاليا ماشي علي سيستين و بروكسيمول و كان بقي كويس بس من الصبح ماشي بينزل نقط بول و بيقعد كأنه بيحاول يعمل و بينزل حاجه بسيطه و مصحوبه بدم بسيط جدا هل في حاجه أقدر أعملها له خصوصا إن الدكتور بتاعه مش متوفر حاليا

إجابة الخبير: الدكتور حسام مرتجى

الدكتور حسام مرتجى

طبيب بيطري

يجب أعطاء القط منقوع مغلى الباقدونس Parsely بعد تبريده وتصفيته لانه مفيد لتفتيت ونزول الحصوات المرارية او ماء الشعير النقى مع مراعاة استخدام دواء لازكس-فيوراسيميد بمعدل 5 ملجم بالفم بما يعادل ربع حبة من 20 ملجم مرتين باليوم فقط صباحا ومساءا وانصح بأستخدام فيتامين K3 بمعدل 0.5 cc حقن بالعضل مرة عند اللزوم لايقاف النزف الدموى ويعمل دواء لازكس على سهولة توسع مجرى قناة الاحليل ونزول البول بشكل تام خاصة بحالات العسر البولى او انحشار البولى مع مراعاة استخدام المحاليل السكرية (دكستروز 5%) او الاعتيادية لانها تساعد بمعادلة قلوية البول ونزول البول بحالات الانسداد البولى الجزئى مع مراعاة طبعا الاستمرار على الادوية السابق ذكرها من قبل الطبيب البيطرى المعالج لحالة قطك.