طبيب بيطري

عندى قط عمره 8 سنوات ونص ومن اسبوعين حصل انتفاخ...

عندى قط عمره 8 سنوات ونص ومن اسبوعين حصل انتفاخ فظيع بالبطن وذهبت لمسثتشفى القوات المسلحه وطلب اشعه وتحاليل والحمدالله كله تمام ماعدا البطن يوجد مياه زياده ممكن والدكتور بيقول دى عدوه او انفيجشين وكتب على حقن لاسيكس عضل لمده 10 ايام اخذ اربع ايام وتعئب ومنع الاكل وعزل نفسه بعيد عنا ومش عرفه اعمل ايه ارجو الافاده ضرورة لانه بحبه اوى وصعبان عليه جدا شكرا

الرد من العميل

مافبش رد على سؤالى للاسف

إجابة الخبير: الدكتور حسام مرتجى

الدكتور حسام مرتجى

طبيب بيطري

نصائح وارشادات طبية
  • يجب اعطاء القطة مضاد حيوى مثل البيتاموكس البيطرى Betamox 100ml وتقدر الجرعات بمعدل 1 cc بالفم يوميا لمدة 3-5 ايام.
  •   يجب اعطاء القطة مضاد الالتهابات مثل الدكساميثازون بالعضل بمعدل 0.5 cc بالعضل يوميا لمدة 3 أيام.
  • يجب مراجعة الطبيب البيطرى المعالج للقطة مع مراعاة عمل فحوصات للبول والدم  بالاضافة لمدرات البول مثل لازكس او ديمازون.
  • يمكنك شراء دواء اسمه لازرتان Lazartan 25  ملجم واعطاء ربع حبة بالفم يوميا للقطة لمدة 4 أيام يعمل على تخفيف تراكم السوائل بالبطن الناجمة عن قصور القلب الاحتقانى او التهابات الكلى المزمنة.

 اسباب تراكم السوائل ببطن القطط
  • التهابات بالصفاق البريتونى.
  • عدم استقلاب ايض البروتين والملح والصوديوم بشكل جيد بالجسم.
  • خلل بوظائف الغدد الصماء.
  • اورام داخلية.
  • حصوات مرارية.
  • التهابات بالكلى.
  • التهابات الكبد (تليف الكبد).

الرد من العميل

هل العلاج ده ينفع مع القط وهو عنده ورم كبير ف الطحال

إجابة الخبير: الدكتور حسام مرتجى

الدكتور حسام مرتجى

طبيب بيطري

عزيزنا العميل
الادوية لاتتعارض مع وجود اى اورام داخلية ولكن يفضل ازالة الطحال بحالة وجود ورم سرطانى كبير من خلال اجراء عملية جراحية.