طبيب بيطري

القط عندىانتفاخ بالبطن جامد عملت اشاعه وتحاليل كله...

القط عندىانتفاخ بالبطن جامد عملت اشاعه وتحاليل كله تمام ولاكن يوجد مياه كتير بداخل البطن بيقولى الدكتور دى عدوه او انفكشين من حاجه وكتب له على حقن لاسيكس عضل لمده 10 ايام وللاسف من رابع حقنه منع الاكل وانعزل ومنع الاكل ومش قدره اكمل العلاج ارجو الافاده وشكرا

إجابة الخبير: الدكتور حسام مرتجى

الدكتور حسام مرتجى

طبيب بيطري

نصائح وارشادات طبية
  • يجب اعطاء القطة مضاد حيوى مثل البيتاموكس البيطرى Betamox 100ml وتقدر الجرعات بمعدل 1 cc بالفم يوميا لمدة 3-5 ايام.
  •   يجب اعطاء القطة مضاد الالتهابات مثل الدكساميثازون بالعضل بمعدل 0.5 cc بالعضل يوميا لمدة 3 أيام.
  • يجب مراجعة الطبيب البيطرى المعالج للقطة مع مراعاة عمل فحوصات للبول والدم  بالاضافة لمدرات البول مثل لازكس او ديمازون.

 اسباب تراكم السوائل ببطن القطط
  • التهابات بالصفاق البريتونى.
  • التهابات بالكلى.
  • التهابات الكبد (تليف الكبد).