طبيب بيطري

عندى بطة كانت بتبيض وخلصت بيض وهى جاية ترقد بقت...

عندى بطة كانت بتبيض وخلصت بيض وهى جاية ترقد بقت هزيلة جدا قلت عادى لكن بعد شوية بقت تعمل التواءات برقبتها وإسهاال اصفر اقوى وحشرجة فى صوتها

إجابة الخبير: الدكتور حسام مرتجى

الدكتور حسام مرتجى

طبيب بيطري

علاج البطة
  • يجب أعطاء البطة فلاجيل شراب بالفم بمعدل 2 cc يوميا لمدة 3 أيام.
  • يجب اعطاء البطة مضاد للاسهالات مثل الامكسيسلين مع الكولستين بودرة  بمعدل 1جم/لتر ماء شرب يوميا لمدة 3-4 أيام.
  • فيتامين ه-سلينيوم بماء الشرب بمعدل 1 cc/لتر ماء يوميا لمدة اسبوع.

تشخيص الاصابة عند البطة
  • الاعراض المرضية تدل على اصابة البطة بفيروس النيوكاسل لانه بيعمل اعراض التواءات رقبة واسهال وصعوبة بالتنفس.
  • يجب تطعيم باقى البط اذا كان عندك بط اخر ويفضل عزل البطة المصابة بفيروس النيوكاسل.

الرد من العميل

اولا شكرا على الإجابة فى بط اخر غير مكتمل الريش سن شهرين عنده فقدان شهية وكاشش ايه اسم التطعيم وكيفية إعطاءه مع العلم انهم ٩بطات

الرد من العميل

اولا شكرا على الإجابة عندى. بط اصغر عمر شهرين فاقد الشهية وكاشش اعمل معاه ايه وما اسم التطعيم مع العلم عندى ٩ بطات

إجابة الخبير: الدكتور حسام مرتجى

الدكتور حسام مرتجى

طبيب بيطري

عادى حضرتك  التطعيم للبط الاخر ضد النيوكاسل HB1 (هذا نوع غترة التطعيم) ويكون قطرة بالعين مرة واحدة وتعاد كل 3 شهور بشكل دورى مع مراعاة بعد التطعيم استخدام فيتامينات السوبرفيت بودرة تضاف لماء الشرب بمعدل 1جم/لتر ماء يوميا لمدة خمسة ايام تقوى المناعة وتفتح الشهية.

الرد من العميل

انهاء جوابكم

إجابة الخبير: الدكتور حسام مرتجى

الدكتور حسام مرتجى

طبيب بيطري

عزيزنا العميل
سوف يتم تحويل طلبكم لخدمة العملاء ليتم الغاء الاشتراك بجوابكم.