دكتور الشريعة

السلام عليكم رجاء افادتى تزوجت من 8 اشهر فقط من...

السلام عليكم رجاء افادتى تزوجت من 8 اشهر فقط من امراة كنت قد ذكرت لها مساوء حياتى مع زوجتى السابقة اننى اريد الحنية والاحتواء وخلافة تعرفت عليها من موقع على الانترنت لديها طفل 5 اعوام قالت لى انها متدينة وتفقة فى امور الدين وووو عى من الاسماعيلية وانا من القاهرة مستواها المادى اقل منى بكثير طلب منى والدها ان اخد بالى من الطفل جبتلها شبكة وهدايا الماس ب 80000 ج لم اخد منهم شيءا لانى قلت لهم عندما تجهز الفيلا بالقاهرة سنعيش هناك وانى متكلف بكل التوضيبات والعفش قال لى والدها المؤخر 100000 ولكن سنكتب فى العقد 10000 علشان الماذون ميخدش منك فلوس كتير واتفقنا على هذا عندما تزوجتها سكنت عندها اول 4 شهور حملت فيها وتغيرت معاملتها تماما وقالت انا كدة حملى زفت مع جوزى لدرجة انى كنت حاسس انى مذلول استمر الحمل شهرين و تم تسقيط الطفل بسبب ربانى انتقلنا بعد ذالك للقاهرة فى الفيلا ولكن لم تكتمل كنت بشطب فيها واحنا فيها لم اقصر ابدا فى التزاماتى المادية اجلبت لها دهب ب10000 و لبس ب 22000 ولكن بان الطمع واكتشفت ان الجوازة مبنية على طمع عزمتها على عيد ميلادها فى فندق ليلتين فى اليوم التالى طلبت منى ان اغادر بحجة حرام الفلوس كتير ولكنها قالت لى انا وفرتهملك ادهملى طلبت منى كارت فيزا بالاضافة الى مصروفها الشهرى كل حاجة اجيهلها تقلى بكام؟ اتريقت علية لما جبتلها فضة وقالت لى دة امى جايتلى دهب وقريبتها قالتلى اية دة باستهجان دنا كنت فاكراك حتجبلها عربية بدات تقول لى اشتركلى فى نادى علشان تدريبات الولد قلت لها لا انا اعاملة بما يرضى اللة لكن مش مطالب انى اصرف كدة امال ابوة فين؟!! قالت لى منت جبت عربية لطليقتك متجبليش لية طب حدفع المقدم وانت الاقساط حملت تانى وادى شهرين تانى فى عزاب وسقطت ربانى اكتشفت انها مش حتقدر تاخد منى اللى كانت رسماة اخدت الدهب واللبس وكل حاجة ورجعت الاشماعيلية بحجة ان الجوازة متارجحة و ان احنا مش متفهمين وخايفة تدخل الولد مدرسة فى القاهرة نطلق تلوص فرجعت تانى الاسماعيلية وقالت لى حتدينى مصروفى بس 3000ج وابقة اجيلك وتبقة تجيلى اكتشفت بهذا المنظر انى فاتح 3 بيوت وانا كدة معتبرش متجوز بيت طلقتى ونفقة شهرية 8000ج وبيتها 3000ج وبيتى 8000ج لقيتها بتقلى لا مينفعش 3000 خليهم 5000 وبعدين مين اللى حيدفع مواصلاتى وانا بودى امنى التدريبات قلت لها ابوة لانى انا بودى ولادى التدريبات نسيت ان اذكر عندما عشت عندها فى الاسماعيلية جبت صالون ب 30000ج وعندما رجعت الاسماعيلية مرة اخرى طلبت منى 18000ج علشان تجدد البيت بتاعها ودفعتهم وقالتلى عايزة فلوس لبس للعيد اللى فات ادتها 5000ج قالتلى طب فين العيدية؟ لطمت قلتها هو كللللل دة مش مكفى؟!!!! اخيرا قالت لى انا شايفة ان الجوازة مش نافعة انا عايزة اطلق السؤال هنا يا سيدى علما اننى عندما جبت كل دة كنت فاكر ان الجوازة حتستمر ولم اقضى معها وقتا سعيدا اكثر من 3 شهور ولم اراها تصلى مطلقا غير مرات معدودة وكانت محجبة وخلعت الحجاب ووووو ابوها يطالبنى بال 100000 والمتعة و العدة وانا قلت لة احلف باللة ليس معى اكثر من 70000 قال لى لك رب ستواجهة يوم القيامة دلنى ارجوك جزاك اللة خيرا

إجابة الخبير: دكتور حسن عبد التواب

دكتور حسن عبد التواب

دكتورشريعة

الأخ الفاضل بارك الله فيك , هل تود استشارة محامي بهذا الامر بمعنى من الناحية القانونية أم من الناحية الشرعية

الرد من العميل

من الناحية الشرعية

إجابة الخبير: دكتور حسن عبد التواب

دكتور حسن عبد التواب

دكتورشريعة

الاخ الفاضل هل هي من طلب الطلاق أم انت تريد الطلاق وهي تأبى ذلك , فإن كانت هي من تريد الطلاق أو تريد الضغط عليك حتى تطلقها وتاخذ مالك فليس عليك أي حرج , وعليهم ان يتقوا الله في نفسهم وفي مال غيرهم , ثم أنت تنازلت عن المال الذي دفعته والمصاريف التي انفقتها , وهذا لوحده يكفي , فإن قالوا شيئ فقل لها لا اريد الطلاق واريدك في بيتي وتكونين تحت تصرفي وتعيشين كما أريد ولن ينقص عليك شيئ فلك السكنة ولك الطعام والشراب ولك حق العشرة الزوجية وعليك أن تطيعينني فيما يرضي الله ولا تعصين أمري فإن قبلت فهلا وإن أبيتي فارجعي لي مالي الذي أخذتيه بغير وجه حق , وإن تركتها وما انفقت عليها وطلقتها بطلبها فأجرك عند الله وليس لهم حاجة منك , والله تعالى أعلم وأحكم , مع العلم أن كلامي موجه للحالة التي أنت شرحتها وعليها أجبتك وكتبت لك ذلك ,