دكتور الشريعة

انا مطلقه منذ ثلاث ايام ومتفقة انا وواحد على...

انا مطلقه منذ ثلاث ايام ومتفقة انا وواحد على الجواز بعد فترة العده و لما تطلع قسيمة الطلاق و طبعا قسيمة الطلاق بتتطلع بعد ثلاث شهور و حصلت مشكله مع ابويا وهو قالى امشى من البيت وانا مليش غيره دلوقتى انا قلتله اجيلك بس احنا عايزين نشوف حل نتجوز علشان السكن و الناس عايزه اعرف طريقة ضرورى للزواج الحلال او حتى اى وثيقة علشان السكن لحد ما تطلع وثيقة الطلاق ونكتب شرعى

إجابة الخبير: دكتور حسن عبد التواب

دكتور حسن عبد التواب

دكتورشريعة

الاخت الفاضلة من الناحية الشرعية فلا يحل لك الزواج حتى تقضي العدة ويبرأ رحمك وتحلي بعد ذلك من زوجك ويحق لك الزواج من غيره , أما في حالة عدم اتمام العدة فلا يجوز لك ذلك وهو محرم شرعا , وعليك أن تصبري وتنتظري أنقضاء العدة , وبعدها تتزوجين إن أحببتي , والله تعالى أعلم