أخصائي تغذية

مساء الخير يا دكتوره انا كنت بعمل دايت من فتره...

مساء الخير يا دكتوره انا كنت بعمل دايت من فتره ونزلت من 80 ل65 فشهرين وبعد كده كنت بزيد 2 ك وبرجع تانى حاليا انا وزنى مابين 65 و63 بس انل طولى 157 فمحتاجه اخس اكتر وخصوصا ان ذراعى لسه منزلش بالطريقه اللى كنت متوقعاها

إجابة الخبير: الدكتورة سوزان برغل

الدكتورة سوزان برغل

أخصائية تغذية

نعتذر عن التأخير في اﻹجابة فقد كان ﻷسباب تقنية. بالنسبة لتوقف وزنك عن النزول فهو طبيعي ومتوقع ﻷن اﻷجسام تغير من وظائفها الداخلية ومستوى حرق الطاقة فيها عندما يبدأ الشخص باتباع حمية محاولة" التأقلم مع الوضع الجديد الذي تتعرض له، عندما يحدث هذا الشيء يجب إعادة احتساب الحمية حسب الوزن الجديد وتقليل كميات الطعام عما اعتاد عليه الجسم وحذف بعض الأصناف الغذائية أحياناً بشكل كليليعود الجسم للنزول مرة أخرى