الزواج و الإرشاد الأسري

السلام عليكم ورحمه الله ..... كنت عايز اعرف...

السلام عليكم ورحمه الله ..... كنت عايز اعرف الاجابه على بعض الاسئله بخصوص الاطفال اللى ليدهم خجل واللى لديهم عناد وازاى اجعل الطفل يسمع الكلام بدون حافز يعنى مش كل حاجه تتطلب منه لازم يبقى فى مقابل

إجابة الخبير: قاسم صامت

قاسم صامت

اخصائي تربوي

الخجل شئ عادي سوف يتخلص منه مع الوقت اذا لم يكن مرضيا اي خجلا مفرطا
العناد صفة مكتسبة ممكن سببها دلال زيادة على اللزوم  ممكن تستعملي لكن بحذر اسلوب العقاب يعني تعكسين اسلوب الحافز ..اذا كان عنيدا لن يخصل على ما يطلب و هذا غير  بين الاسلوبين وفق الموقف