Marriage & Family Counseling

خليني ابتدي من الاخر للاول انا مش عارفه انا بقيت...

خليني ابتدي من الاخر للاول انا مش عارفه انا بقيت شخص تاني في خلال ٣ سنوات اتغيرت بقيت صعبه و غير محتمله و مش بعمل غير الغلط يا اما مش بعمل حاجه خالص مش عارف ابتدي باني بقيت رسمي حراميه و دلوقتي عليا قضيه ولا بان انا حملت من واحد مش عايزه اتجوزه و لا عشان سقطت ابني بايدي بعد ما بقى عنده 50 يوم و لا اني بصلح الغلطات اللي ماينفعش تحصل بغلطات ابشع و لا لاني عال على اهلي لاني مش بشتغل مع اني خصلت تعليم في جامعه امريكيه من سنتين و لا اني مش بختار غير الطريق الصعب و لا لاني بفكر في الموت و بشوفه في كل خطوه ليا و لاي حد اذاني خصوصا ابويا و لا لاني مش عايزه اتجوز اللي بحبه و عارف كل حاجه عني و قابل انه يعيش معايا و انا اللي رافضه و لا لاني شفت حاجات ماينفعش حد في سني او في وضعي الاجتماعي انه يشوفه و لا لاني بقيت بكره كل الناس و ماعنديش صحاب بعد ما كنت اكتر حد اجتماعي و لا لاني بقيت بكره اقعد وسط الناس و بيبقى نفسي اقعد في البيت بس مش عايزه اقعد مع اهلي فبنزل اقعد في اي مكان لوحدي بدخن شيشه بشراهه و لا اني بقيت مجهده طول الوقت و على طول دايخه او عايزه انام باقل مجهود بتنفس بصعوبه و لا احساس ان جسمي مكسر كأن حد ضاربني و لا اني دايما بطني بتوجعني و عايزه ارجع و لا اني عندي حساسيه غريبه مش بتروح مع كل الادويه و الدكاتره اللي رحتلهم و لا اني دايما بقيت عندي صداع مش عايزه اسمع صوت حد و لا اني دايما حاسه اني السبب في اي حاجه وحشه بتحصل لاي حد حواليا انا بخاف جدا من حاجات كتير بس الصوت العالي و خصوصا الخناق حتى لو اتنين بعيد عني بتدخلني في حاله غريبه كاني بموت قلبي بينبض بطريقه بحس انه هيطلع من مكاني و بيقولولي اني بتشنج و يا بلحق اجري يا بيغمى عليا و غالبا بدو بيغمى عليا اول مره جاتلي الحاله دي كنت في المدرسه و في واحده حاولت تقتلني و تنتحر ساعتها حصل كده و اغمى عليا رحت لدكتوره قبل كده و انا في ثانوي لوجود مشاكل بيني و بين والدي و بعدها لاني مكنتش عارفه اتأقم في حياتي في الجامعه التي ارغمت على دخولها و المجال اللي اختارهولي رحت لدكتور ثاني و بعدها يوم تخرجي من الجامعه لاني كنت معتبره اليوم ده يوم عزاء مش يوم فرح لاني حققت حلم حد تاني مش حلمي و مكنتش لاقيه نفسي في اي شيء بعدها امي قدمت لي في 100 شغل بس انا كل ما حد يكلمني يقولي مقابله interview كنت بمرض جدا و مش بروح لاني بخاف يتم قبولي و لما كانوا بيضغطوا عليا كنت بقعد في الشغل ايام مش اكتر و استقيل او ابطل اروح و بعدها بعد ما اجهضت لكنني لم استطع القول للطبيب عن ما حدث لانني حملت من شخص اخر غير اللي كنت مرتبطه به بعد ما سبنا بعض تركت اللي كنت مرتبطه بيه لاني مش مرتاحه مش اننا بنحب بعض ٧ سنوات بس كل فتره كنا بنبعد و انا اقرر مش هرجع و ارتبط بشخص ثاني لكن مش بعرف اكمل مع حد فبرجع للاول و بقى يعرف كل حاجه عني كل مصايبي و مشاكلي و اهلي و كل صغيره و كبيره هددني مره بانه هيقول لابي لو لم اكف عن ما افعله دايما كنت بقول انا استاهل حد ميعرفش عني كل ده عشان مايبهدلنيش زيه و يثق فيا فاقدر اديه حقه لكن مكنتش بعرف اتعامل مع حد و بعدها تقدم لي رسمي لكني رفضته و دخلت في حزن شديد بعدها تركت كل شيء و كان عندي كلب ابي قرر انه لا يريده في المنزل فتركته في بيت عمي المسافر كنت اذهب لاجلس معه من الساعه ٧ صباحا حتى ال ٩ مساءا و اعود اليه في اليوم التالي شهرين الى ان جاء عمي من السفر فاخذته الى احدى صديقاتي و كنت اذهب اليه الى ان قالت لي انها تود لو تاخذه في رحله الى تركيا مات فيها الكلب هناك فلم احتمل و حملت ابي المسؤليه كامله عن موته و عن ضياع احلامي و عن كل شيء فاصبحت اكرهه لكنني الان لم اعد اكره الا نفسي تعرفت على فتاه متزوجه تكبرني ب 3 سنوات و اصبحنا اصدقاء انجبت طفل فكنت اهتم به اكثر منها توطدت علاقتنا و اصبحت اغر اصدقائي رغم كره اعلي و معظم من اعرفهم لها لكنني لم اهتم لكلامهم لكنني لم اكن اثق بها و لا باحد لكن كانت هي صديقتي الوحيده بعد موت اقرب صديق لي و سفر صديقتي الاخرى و طبعا موت الكلب كل ما كنت اريده طوال حياتي منذ ان تخرجت من المدرسه ان اعود الى مصر وافق ابي بعد شروط تقضي بان تنهي امي عملها هنا و ان تنتهي اختي من دراستها الثانويه و ان نعود كلنا الى مصر و هو يبقى في الكويت بعد سنوات وافق الجميع على هذا الطلب لكنهم كانوا دائما يلومونني و يقولوا لي هتفقرينا و انتي السبب في مرض ابوكي و انقطاع امك عن العمل و انتي لا تعملين و با تستطيعين تحمل المسؤليه كنت اهرب من كل هذا بالنوم الطويل او الخروج من المنزل كنت اسرق من المحالات ما لا اريده و ما لا احتاجه مع انني كان معي من المال ما اشتري به ما اريد لكنني كنت اشعر بخوف شديد ثم انتصار انني اخذت هذا الشيء لكن سريعا كنت احس بتأنيب الضمير و انني اصبحت ما لا اتحمله انا شخصيا فارمي ما اخذته او ارجعه مكانه الى ان تم القبض علي في احدى المرات و انا امزح مع صديتي هذه و كنا نسرق بعض الاشياء من احدى المحالات انا الان اعاني ضغط شديد توقفت حياتي نهائيا منذ اسبوعين الى الان ذهبت للطؤارئ اعطوني دواء للاكتئاب الى ان يحين موعد الطبيب الاسبوع القادم لكنه يشعرني بالمرض مع العلم انني كنت اخد نوعا اخر من الاقراص منذ سنه لمده سته اشهر لكنني توقفت عنه فجأه انا دلوقتي مش قادره اسامح نفسي و لا اسامح حد على اي حاجه و بفكر في الانتحار عشان اخلص من الدنيا كلها و اللي عملته فيها و في نفسي

إجابة الخبير: Dr. Saeed Nabhan

Dr. Saeed Nabhan

Certified Psychotherapist

السلام عليكم و رحمة الله ,
وشكراَ لانضمامك الينا و ثقتكم بنا.
اختي العزيزة / إن الظروف التي مررتي من مشاكل اسرية ونظرتك لنفسك النظرة السلبية بكل تصرف او سلوك كنتي تقومي به ، وعدم رضى من حولك على ما تقومي به ، كذلك تعلقك بشخصيات لا تستحق ان تتعلقي بها وكذلك محاولتك الدائمة للهروب من مواجهة هذه الحقيقة ، والشي الجميل بما كتبتي هو رفض ضميرك لما وصلتي له الان رغم محاولة اقناع نفسك بان ما تتجهي به من تصرفات يعين حلول للمشاكل وفي طبيعة الامر هو هروب ولكن لا تدركي ذلك ، وهنا استعرضتي العديد من الاعراض التي تتشابه مع بعض الامراض النفسية منها اعراض ثنائية القطب واحد محاوره الرئيسية المزاجية وبعض نوبات الهوس والتفكير بالانتحار ، لهذا يجب عليكي ان تقومي بزيارة الطبيب الفنسي حتي يصف لكي المهدء المناسب كذلك يجب عليكي ان تبدئي بخطوات عملية مثل ممارسة الرياضة بشكل يومي ومواجهة الافكار السلبية التي تواجهك بافكار ايجابية كذلك يجب عليكي ان تبتعدي عن الجلوس لوحدك حيث ان تبقى مع مجموعة من الناس وذلك لعدم سيطرت الافكار الحزينة عليكي والافكار السوداوية ، كذلك يجب عليكي ان تحلي مشاكلك العائلية بمنطقية وان تنهي اي خلاف وان تبدئي بمسامحة نفسك عن ما قمتي به وتدكري ان الله يسامح من يخطئ ويتوب اليه ,
اتمنى لك السلامة.
يمكنك الإستفسار فى أى وقت و سنقوم بالرد عليك فى أسرع وقت ممكن.
كما يمكنك استخدام جلسات المتابعة معي على الهاتف. إذا كنت ترغب في الحصول على جلسة الهاتف، سيكلفك رسوم بسيطة للمكالمة،إضغط على هذا الرابط لحجز جلسة الهاتف:
jawabkom.com/11736379
يسعدنا تواصلكم دائما, و يمكنك ايضا استشارة العديد من الخبراء على جوابكم, كالمحامين, و اخصائيوا التغذية, و المهندسون, و غيرهم.
خالص تحياتى
د.سعيد نبهان