محامي

دلوقتي انا المفروض انا جي ع عقد عامل وبعد ما جيت...

دلوقتي انا المفروض انا جي ع عقد عامل وبعد ما جيت كفيلي مش عاوز يخالص لي الاقامه ولا عاوز يكنسلني وانا بقالي كم يوم في الشارع اعامل اي

إجابة الخبير: المحامية فاطمة عبدالوهاب

المحامية فاطمة عبدالوهاب

محامية

بخصوص استفسارك حول ان الكفيل يرفض انهاء عملك او استكمال اجراءات الاقامة يرجى العلم انه في هذه الحالة ليس امامك الا تقديم شكوى ضده في مكتب العمل واذا لم يتم حل الموضوع بطريقة ودية سوف يتم احالة الشكوى الى المحكمة
و عند وجود قضية عمالية في المحكمة، يستطيع العامل الحصول على تصريح عمل مؤقت للعمل لدى صاحب عمل آخر ويكون تصريح العمل المؤقت لمدة 6 أشهر بقيمة 500 درهم، يدفعها الكفيل الجديد.ولا يحق للعامل العمل بالتصريح في أي مكان آخر غير المكان المدرج في تصريح العمل الجديد ويتم تجديد التصريح لمدة ستة أشهر أخرى بقيمة 500 درهم أخرى، مع مراعاة التسريع في إجراءات التقاضي

الرد من العميل

بس انا مش عاوز اشتغل انا عاوز اسافر مصر اعامل اي

الرد من العميل

وما عرفش حد هنا ع شان بعاملي تصريح عامل

إجابة الخبير: المحامية فاطمة عبدالوهاب

المحامية فاطمة عبدالوهاب

محامية

كما اشرنا لك يمكنك تقديم الشكوى الى مكتب العمل لمساعدتك على الانهاء والحصول على مستحقاتك ان وجد

الرد من العميل

انا عاوز ارجع بلادي

الرد من العميل

قدمت شكوه من ٣ايام وما فيش اي اجراء حصل وانا الفلوس اللي معي قربت تخالص

إجابة الخبير: المحامية فاطمة عبدالوهاب

المحامية فاطمة عبدالوهاب

محامية

يمكنك متابعة الشكوى مع مكتب العمل او السفر الى مصر وبعد مرور ستة اشهر على سفرك الى مصر سوف يتم الغاء التاشيرة تلقائيا

الرد من العميل

مرحبا في حال تم كنسله وانا عاوز ابق في الدوله اعامل وهل لي تعديل وضع واذا في يجوز تعديل الوضع كم يوم حتي اعدل وضعي

إجابة الخبير: المحامية فاطمة عبدالوهاب

المحامية فاطمة عبدالوهاب

محامية

يمكنك تعديل وضعك والبقاء اذا وجدت كفيل آخر