طبيب بيطري

عندى قط ٧ سنوات عنده نسبة Sgot عالية وبالسونار فى...

عندى قط ٧ سنوات عنده نسبة Sgot عالية وبالسونار فى التهاب بالكبد وال Bun 34 وبالسونار هناكcyst على واحدة من الكلى الدكتور كتب hepaticum syrup لكن بيتفه وقال أكله حبوب renal فقط لكن للأسف القط مش عايز ياكل الحبوب دى . دلوقت أنا مش عارفة أعمل ايه الدواء بيتفه و الأكل الحبوب مش راضى ياكلها وللأسف زعلان وخملان مش بيلعب زى الأول أعمل ايه وممكن ياكل ايه أرجوك خايفة عليه ربنا يكرمك قولى الحل ايه ؟

إجابة الخبير: الدكتورة رنيم القضاه

الدكتورة رنيم القضاه

دكتورة بيطريه

‏يجب أن يتم إيجاد طريقة مناسبة لي اعطاء القطة الدواء الخاص بالكبد ‏يمكن أن يتم خلته بالقليل من الطعام المفضل للقطة مثل المكافآت السائلة بكميات قليلة جدا
‏بالنسبة للطعام الجاف المخصص لأمراض الكلى يجب الاستمرار عليها وفي حالت عدم رغبة القطة بشكل كامل وقطعي في تناوله يمكنك صنع الطعام الخاص لها بحيث أن تكون جميع البروتينات المقدمة هي عبارة عن لحوم بيضاء مثل السمك والدجاج وعدم اضافة أي نوع من الأملاح بالاضافة للخضار مثل الجزر والبروكلي والكوسا
يفضل بالتاكيد الاتزام بالطعام الخاص بالكلى