طبيب بيطري

السلام عليكم عندى خروف سخن درجة حرارته بقت تقريبا...

السلام عليكم عندى خروف سخن درجة حرارته بقت تقريبا 41واعطيته بروفين شرب من بتاع الاطفال امبارح حاليا بعد الاهتمام وشربته سفن أب حرارته أصبحت 37 لكن عنده هبوط نوعا ما زى الإنسان لما يقوم من دور سخونية فهل اعطيه ماء بملح أو مطهر معوى ناناو زوكسيد من اللى بديه لابنى ولو دبحته ووزعت منه للاكل لينا هل هل فيه ضرر تعود على اللى ياكل منه هو مش فيه حاجة السخونية نزلت بقت 37 لكنه همدان ومهبط شوية سبحان الله نفس الاعراض اللى بتيجى لبنى آدم بعد ارتفاع درجة الحرارة

إجابة الخبير: الدكتورة رنيم القضاه

الدكتورة رنيم القضاه

دكتورة بيطريه

لا يجب ان يتم اعطاء  الادوية البشرية للاغنام بشكل عشوي لتجنب حالات التسمم الدوائي  والاعراض الجانبية
ترتفع درجات الحرارة عند الاغنام لعدة اسباب منها :
  • ضربة الشمس
  • عدوى بكتيرية
  • عدوى فايروسية
  • طفيليات داخلية
يجب ان يام فحص الخروف سريريا وقد يحتاج الطبيب لإجراء بعض الفحوصات الاخرى مثل فحص الدم للتشخيص
يختلف العلاج باختلاف التشخيص