طبيب بيطري

السلام عليكم الخروف كان سخن شوية درجة حرارته 41...

السلام عليكم الخروف كان سخن شوية درجة حرارته 41 وبعد كده نزلت بعد الاهتمام بيه واعطاء خافض حرارة بروفين شرب بتاع الاطفال عندى امبارح دلوقتى حرارته 37 لمن همدان كده ومهبط زى الإنسان سبحان الله بعد ارتفاع الحرارة ونزولها اعمل ايه لديه مية بملح زى الإنسان يعنى لما يهبط والا اعمل معاه ايه وهل لو دبحناه كده فى ضرر من أكله خصوصا أن حضرتك عارف ان ديه ضحية أو لو دبحناه دلوقتى حنوزع جزء وناكل منه برضه اعالجه ازاى لو سمحت

إجابة الخبير: الدكتورة رنيم القضاه

الدكتورة رنيم القضاه

دكتورة بيطريه

لا يجب ان يتم اعطاء الادوية البشرية للاغنام بشكل عشوي لتجنب حالات التسمم الدوائي والاعراض الجانبية
ترتفع درجات الحرارة عند الاغنام لعدة اسباب منها :
ضربة الشمس
عدوى بكتيرية
عدوى فايروسية
طفيليات داخلية
يجب ان يام فحص الخروف سريريا وقد يحتاج الطبيب لإجراء بعض الفحوصات الاخرى مثل فحص الدم للتشخيص
يختلف العلاج باختلاف التشخيص