طبيب بيطري

لو سمحت انا لاحظت ان قطتي عين من عنيها بتوجعها...

لو سمحت انا لاحظت ان قطتي عين من عنيها بتوجعها ولما فتحتها لقيت ف خط عنيها من جوا الي هو يعني خط الرمش لون اسود كده و القرنيه من جوا لونها مغمق شويه عن العين التانيه هي عين واحده بس الي كده جربت انضفها بس مفيش حاجه طلعت والوقتي بقت ساعات كده بتبقى يعني مش مفتوحه اوي وبتنزل كده إفرازات أو دموع ممكن حد يقولي اعمل اي هي مطعمه ديدان

إجابة الخبير: الدكتورة رنيم القضاه

الدكتورة رنيم القضاه

دكتورة بيطريه

‏يجب أن يتم فحص القطة سريا من قبل الطبيب البيطري وقد يحتاج الطبيب لإجراء فحص تقرحات القرنية من خلال وضع مادة وفحصها تحت الأشعة الفوق بنفسجي للتأكد من خلوه القرنيه من أي تقرحات في العادة التهابات العيون عند القطط يتم علاجها باستخدام قطرة او مرهم موضوعي داخل العين وتستمر فترة العلاج بين 10 إلى 14 يوم في حالة عدم وجود تقرحات القرنية يمكن استخدام مرهم التوبراديكس وفي حالة وجود تقرحات القرنية يمكن استخدام مرحم الابجين