محامي

سلام عليكم ورحمه الله وبركاته بعد اذنكم محتاجه...

سلام عليكم ورحمه الله وبركاته بعد اذنكم محتاجه مساعده منكم علشان أنا تعبانه وتابع ومش عارفه افكر من كتر خوفي من وضع الي انا محطوطه فيه .
مساعدة المحامي: هل لديك أي معلومة أخرى تريد أن تطلع دكتور الشريعة عليها قبل أن أقوم بإيصالك به؟
انا في مشكله كبيره أنا متجوزه بقالي ٧شهور ومن تالت شهر جواز جوزي بيكرشني من شقتي وعاوز يطلقني مع علم أنا متجوزه من شهر ٨ ومن شهر ١١ ومشاكل تافه الي اي حد بيقعد ويسمعها علشان يقول عاوز يطلق متستهلش كل دا ضربني كتير ضرب آذاني كتير وغير شتايم كتير بي اب وام وحبسه في بيت ويقفل عليا باب شقه وياخد مفاتيح ويحبسني حرمني من شغلي الي هو الي قدملي فيه وخلاني اشتغلوا شاف اي حاجه متعلقه بيه وسحبها مني ومن اسبوعين كان بيطلقني وبعدين والدي طلب منو ياجل موضوع لغيط ما يرجع لانو كان مسافر بعيد عننا وقالو ماشي انتظروا بالفعل ولما ولدي رجع كلمتو عرفتو أن والدي رجع واني رايحه عند بيت اهلي هددني بضرب وقالي انو هيجي يضربني تاني يحلل بفلوس الي هيدفعها في طلاقي دا غير من قبل ما اقولو اني راحه عند اهلي من اذان عصر وانا براضي فيه بس اتحول لما والدي طلب منو يجيب عمو وخالو وهو جاي يطلق رفض وغضب كتير عليا وقال لأخوه مش عاوز حد من عمامو ولا خالو يحضرو علشان لو حد حضر هيرجعني لبيتي وهو كان رافض كده مهم لما بعدلي تهديد انو جاي يضربني رابع مره وضربو موذي اوي خفت اتصلت ع اهلي يجو يلحقوني قبل ما يجي يضربني مهم والدي جه وخدني ورحت بيت اهلي وقبل ما اطلع من شقتي بعدلو أن ولدي معايا ومروحه معه اول ما وصلت عند اهلي مفيش دقيقتين وكان ورايا جايب وشويه شباب من شارع وجاين يخدوني بعافيه طلبنا مساعده من ناس لانو كان جايب ناس كتير وبيتخانقو وسلاح خفنا وانا كنت مرعوبه وبابا اتصل بخالو علشان يقولو يلم نفسو وليله ويروح ليه قالو في تلفون ملكش دعوه يا خالي اطلع منها رفض حد من اهلو وناس كبيره أنها تحل موضوع بشكل محترم ورايح يجيب مراتو من بيت اهلها بسلاح وشباب من شارع الي ملهمش اي صله بموضوع مهم خصلة خناقه كبيره وضرب وناس اتعورض وهو اضرب جامد وراح عمل فينا بلاغ وعمل فيا بلاغ اني سرقة شقه أنا وولدي وضحكنا عليه علشان يجي لحد عندنا علشان نضربو ونعورو ودلوقتي اختي متجوزه عندهم ومحبوسه في بيتها وممنوعه عننا وبيتني أنا وولدي في حبس و تعبانه وخايفه مش عارفه افكر تايه ارجع علشان اخواتي وابويا ولا افضل مكمل بقضيه طلاق ولا ايه تعبانه وتعبت من كتر كوابيس وانا كل يوم بقوم نص ليل وانا بصوت وبعيط تعبانه اوي

إجابة الخبير: المحامي محب حسن

المحامي محب حسن

محامي

حال تعلق إستفسارك ، بإعتداء الزوج البدنى واللفظى على زوجته ، إليكى المعلومات الاتية :
إن قيام الزوج بالاعتداء البدنى واللفظى على زوجته  ، هو أمر يسمح لها بإتخاذ الاجراءات التالية منفردة او مجتمعة وفقا لما تراه مناسبا لها  :
أولا :
مراجعة قسم الشرطة لتحرير محضر متضمن الاعتداء البدنى واللفظى .
ثانيا :
إقامة دعوى طلاق للضرر مع تقديم الادلة التى تثبت بها صحة الاسباب التى تستند إليها فى طلب الطلاق
مثل شهادة الشهود او التقارير الطبية والاحكام القضائية التى تثبت سوء المعاملة المتمثلة فى الاعتداء البدنى واللفظى .
ثالثا :
مراجعة قسم الشرطة من اجل عمل محضر للتمكين من مسكن الزوجية بالمشاركة مع الزوج إذا كانت الزوجية ما زالت قائمة .
رابعا :
الاستعانة بشهود من الجيران لاثبات أن الزوج هو من قام بالحضور لمسكن والد الزوجة وبادر بالاعتداء البدنى
مع الدفع بعدم صحة إدعاء الزوج ، من أن الزوجة ووالدها قد قاموا باستدراجه الى مسكن والد الزوجة من اجل الاعتداء عليه
والدليل على ذلك هو حضور الزوج بصحبة اصدقائه وجيرانه وحملهم للاسلحة .
وإليكى نص قانون الاحوال الشخصية المصرى ، والمتعلق بإستفسارك :
مادة 6
اذا ادعت الزوجة إضرار الزوج بها بما لا يستطاع معه دوام العشرة بين أمثالها يجوز لها ان تطلب من القاضى التفريق وحينئذ يطلقها القاضى طلقة بائنة إذا ثبت الضرر وعجز عن الإصلاح بينها فإذا رفض الطلب ثم تكررت الشكوى ولم يثبت الضرر بعث القاضى حكمين وقضى على الوجه المبين بالمواد 11,10,9,8,7.
الحكمين وإجراءات عملهم
مادة 7
يشترط فى الحكمين ان يكونا عدلين من أهل الزوجين إن أمكن وإلا فمن غيرهم ممن لهم خبرة بحالها وقدرة على الإصلاح بينهما.
مادة 8
يشتمل قرار بعث الحكمين على تاريخ بدء وانتهاء ماموريتهما على الا تجاوز مدة ستة اشهر وتخطر المحكمة الحكمين والخصم بذلك وعليها تحليف كل من الحكمين اليمين ان يقوم بمهمته بعدل وأمانة .
يجوز للمحكمة ان تعطى للحكمين مهلة أخري مرة واحدة لا تزيد عن ثلاثة اشهر فان لم يقدما تقرير هما اعتبرها غير متفقين.
مادة 9
لا يؤثر فى سير الحكمين امتناع أحد الزوجين عن حضور مجلس التحكيم متى تم إخطاره.
وعلى الحكمين ان يعرفا أسباب الشقاق بين الزوجين ويبذلا جهدها فى الإصلاح بينهما على أية طريقة ممكنة.
مادة 10
إذا عجز الحكمين عن الإصلاح
فان كانت الإساءة كلها من جانب الزوج اقترحا الحكمان التطليق بطلقة بائنة دون مساس لشيء من حقوق الزوجة المترتبة على الزواج والطلاق
وإذا كانت الإساءة كلها من جانب الزوجة اقترحا الحكمان التطليق نظير بدل مناسب يقر انه تلتزم به الزوجة
وان كانت الإساءة مشتركة اقترحا التطليق دون بدل او ببدل يتناسب مع نسبة الإساءة
وان جهلا الحال فلم يعرف المسيء منهما اقترح الحكمان تطليقا دون بدل .
مادة 11
على الحكمين ان يرفعا تقريرهما الى المحكمة مشتملا على الأسباب التي بنى عليها فان لم يتفقا بعثتهما مع ثالث له خبرة بالحال وقدرة على الإصلاح وحلفته اليمين المبينة فى المادة (8) وإذا اختلفوا او لم يقدموا تقريرهم فى الميعاد المحدد سارت المحكمة فى الإثبات وان عجزت المحكمة عن التوفيق بين الزوجين وتبين لها استحالة العشرة بينهما واصرت الزوجة على الطلاق قضت المحكمة بالتطليق بينهما بطلقة بائنة مع إسقاط حقوق الزوجة المالية كلها او بعضها وإلزامها بالتعويض المناسب ان كان لذلك كله مقتضى .