طبيب بيطري

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته السلحفاه بتعتي...

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته السلحفاه بتعتي جيباها اكتر من 3 شهور لا بتاكل ولا بتشرب بحثت كتير عن الأعراض بس مظهرش عليها لا رشح ولا دموع ولكن اعتقد ان اللون الي تحت عنيها ازرق مش انتفاخ! بدأت احطها ف ميه دافيه بتشرب من الميه دي ولو قدمتها الميه ف طبق مناسب لحجمها مبتشربش والاكل ممتنعه عنو وبتبعد وشها لو قربناه منها حاسه انها بتعرج و وزنها خفيف اوي وانا تعبت وخايفه عليها وبحطها ف الشمس كتير وبتنام برا الصدفه وبتعمل حركات غريبه زي انها لما بتنام براها ايديها ورجلها و وشها بيبقوا سايبين زي كأنها ميته! اول مره شوفتها كدا اتخضيت بس لما شلتها اتحركت ودخلت بسرعه مع انها بتمشي عادي وحركتها طبيعيه + نوعها مصري اسفه لاني طولت

الرد من العميل

السلام عليكم ورحمة الله وبركاتهالسلحفاه بتعتي جيباها اكتر من 3 شهور لا بتاكل ولا بتشرب بحثت كتير عن الأعراض بس مظهرش عليها لا رشح ولا دموع ولكن اعتقد ان اللون الي تحت عنيها ازرق مش انتفاخ! بدأت احطها ف ميه دافيه بتشرب من الميه دي ولو قدمتها الميه ف طبق مناسب لحجمها مبتشربش والاكل ممتنعه عنو وبتبعد وشها لو قربناه منها حاسه انها بتعرج و وزنها خفيف اوي وانا تعبت وخايفه عليها وبحطها ف الشمس كتير وبتنام برا الصدفه وبتعمل حركات غريبه زي انها لما بتنام براها ايديها ورجلها و وشها بيبقوا سايبين زي كأنها ميته! اول مره شوفتها كدا اتخضيت بس لما شلتها اتحركت ودخلت بسرعه مع انها بتمشي عادي وحركتها طبيعيه + نوعها مصري اسفه لاني طولت

إجابة الخبير: الدكتور حسام مرتجى

الدكتور حسام مرتجى

طبيب بيطري

علاج السلحفاة
حسب الأعراض والواردة الينا بتحتاج السلحفاة الأتى:
  • أنصح بشراء مضاد حيوى للسلحفاة مثل البان تيرمايسين أو البيتاموكس 100مل البيطرى يمكن اخذ 10 سم من هذا الواء ووضعه بقطرة صغيرة نظيفة فارغة Drop 10ml والتقطير بالفم قطرة بالصباح والأخرى بالمساء بشكل يومى لمدة 4-5 أيام.
  • أنصح بشراء فيتامينات اسمها AD3E liquid سائلة ايضا ضع كمية 10 سم فى قطرة والتقطير قطرة بالصباح بالفم والأخرى بالمساء بشكل يومي لمدة خمسة أيام.
  • الأدوية تتوفر بالعيادات والصيدليات البيطرية.

أنواع أمراض السلاحف
  • أمراض بكتيرية.
  • أمراض طفيلية.
  • أمراض بكتيرية.
  • أمراض فطرية.