استشارات الحب و الزواج

السلام عليكم

الرد من العميل

مخطوبه من ثلاث سنوات وانا وخطيبي بنحب بعض جدا هو كويس معايا ومحترم وراجل جدا الحمد لله وبيغير عليا ووقف معايا كتير وانا كمان وقفت معاه اكتر هو واهله بالاخص جه حصل ظرف مادى وكانت مشكله صعبه ووقفت معاه وحلتها واستلفت واديته عشان يسد جت اخته بعدها بمده بسيطه قالتلي هقولك حاجه بس متقوليش انى قولتلك بتقولي كلمني علي خطيبي يعني وقالي الحمد لله سديت الدين بقوله يابني ليه كده فوق لنفسك ازاي بتشتغل ومش معاك فلوس اكيد انت شايل مبلغ راح قالي وحياتك انتي وعيالك مبلغ كبير طيب ليه مجبتش منه وسديت قالي عامله شهاده في البنك بس لو كان الحال ضاق اكتر كنت هفكها بس هتراضي عيال اختك قالها اكيد طيب ليه تشيل خطيبتك الهم وكده بس اكيد معاه فلوس وانا متاكده ده كان كلامها ليا طيب ليه هو يخبي عليا ومش معرفني حاجه ولو فعلا معاه فلوس ليه يعمل كده بلاش ليه ميجوزنيش وبعدين انا اكتر واحده وقفت جامبه وهما قاسين جدا معاه مش بقسي علي اهله بس ده الواقع اللي بشوفه وكمان اكد بباه الكلام وراح قال لاخته ان اخوكي معاه فلوس كويسه وقال متقولش ليا انا تعبت جدا من التفكير وحالتي النفسيه زفت هيا امس كلمتني وبتقولي معاه فلوس في البنك وبيعمل معاكي كده يبقي معلش مش بيحبك والنيه مش سليمه ليه ميجوزش يابنت الناس معملش حاجه شوفي حالك معايا زيك مع العلم اخته دى كبيره سننا ومعاها اولاد انا عايزه اعرف الحقيقه ولو واجته بينكر في العموم اوقات بحس اني معرفش عنه حاجه اصل لو كلامها صحيح يبقي النيه مش كويسه لان مقتدر وده مستقبلي مش عارفه اعمل ايه ممكن تفديني مش عارفه اتعامل معاه بيتعصب بسرعه

الرد من العميل

لا

إجابة الخبير: مها سرور

مها سرور

خبيرة العلاقات العاطفية

اذا كان كلامها سليم فأنت قد وقعت بمشكلة كبيرة اولا مشكلة الدين وثانيا مشكلة خداعه لك.
ما عليك فعله هو عدم فتح الموضوع معه بداية وعليك أن تحاولي إستعادة هذه الأموال منه فمن المؤكد بانه يعلم بأنها دين عليكي. لذا اطلبي منه بان يقوم بالسداد وقولي له بأن الفتاة او الشخص الذي استدنت منه يريد أن أبدأ بالسداد على شكل أقساط شهرية مثلا وعليك أن تعطيني كل فترة قيمة هذا القسط لانه من المؤكد بأنه لن يعيد لك المبلغ مرة واحدة وبهذه الطريقة سوف تظهر لك نيته إذا ما كانت سليمة ام لا.
اما بالنسبة لموضوع الزواج فعلى أهلك أن يطلبوا منه أن يتم الزواج لان فترة الخطوبة قد طالت او ان تقولي له بأن هذه الفترة هي المناسبة للزواج كون الوضع العام وبسبب جائحة كورونا لا يسمح بإقامة أفراح كبيرة وبالتالي فأن التكاليف سوف تكون قليلة جدا.
ومن طريقة رده سوف تعرفين نيته واذا ما كان فعلا صادق ام لا.

الرد من العميل

مخطوبه من ثلاث سنوات وانا وخطيبي بنحب بعض جدا هو كويس معايا ومحترم وراجل جدا الحمد لله وبيغير عليا ووقف معايا كتير وانا كمان وقفت معاه اكتر هو واهله بالاخص جه حصل ظرف مادى وكانت مشكله صعبه ووقفت معاه وحلتها واستلفت واديته عشان يسد جت اخته بعدها بمده بسيطه قالتلي هقولك حاجه بس متقوليش انى قولتلك بتقولي كلمني علي خطيبي يعني وقالي الحمد لله سديت الدين بقوله يابني ليه كده فوق لنفسك ازاي بتشتغل ومش معاك فلوس اكيد انت شايل مبلغ راح قالي وحياتك انتي وعيالك مبلغ كبير طيب ليه مجبتش منه وسديت قالي عامله شهاده في البنك بس لو كان الحال ضاق اكتر كنت هفكها بس هتراضي عيال اختك قالها اكيد طيب ليه تشيل خطيبتك الهم وكده بس اكيد معاه فلوس وانا متاكده ده كان كلامها ليا طيب ليه هو يخبي عليا ومش معرفني حاجه ولو فعلا معاه فلوس ليه يعمل كده بلاش ليه ميجوزنيش وبعدين انا اكتر واحده وقفت جامبه وهما قاسين جدا معاه مش بقسي علي اهله بس ده الواقع اللي بشوفه وكمان اكد بباه الكلام وراح قال لاخته ان اخوكي معاه فلوس كويسه وقال متقولش ليا انا تعبت جدا من التفكير وحالتي النفسيه زفت هيا امس كلمتني وبتقولي معاه فلوس في البنك وبيعمل معاكي كده يبقي معلش مش بيحبك والنيه مش سليمه ليه ميجوزش يابنت الناس معملش حاجه شوفي حالك معايا زيك مع العلم اخته دى كبيره سننا ومعاها اولاد انا عايزه اعرف الحقيقه ولو واجته بينكر في العموم اوقات بحس اني معرفش عنه حاجه اصل لو كلامها صحيح يبقي النيه مش كويسه لان مقتدر وده مستقبلي مش عارفه اعمل ايه ممكن تفيدوني واسفه ع الاطاله

الرد من العميل

مخطوبه من ثلاث سنوات وانا وخطيبي بنحب بعض جدا هو كويس معايا ومحترم وراجل جدا الحمد لله وبيغير عليا ووقف معايا كتير وانا كمان وقفت معاه اكتر هو واهله بالاخص جه حصل ظرف مادى وكانت مشكله صعبه ووقفت معاه وحلتها واستلفت واديته عشان يسد جت اخته بعدها بمده بسيطه قالتلي هقولك حاجه بس متقوليش انى قولتلك بتقولي كلمني علي خطيبي يعني وقالي الحمد لله سديت الدين بقوله يابني ليه كده فوق لنفسك ازاي بتشتغل ومش معاك فلوس اكيد انت شايل مبلغ راح قالي وحياتك انتي وعيالك مبلغ كبير طيب ليه مجبتش منه وسديت قالي عامله شهاده في البنك بس لو كان الحال ضاق اكتر كنت هفكها بس هتراضي عيال اختك قالها اكيد طيب ليه تشيل خطيبتك الهم وكده بس اكيد معاه فلوس وانا متاكده ده كان كلامها ليا طيب ليه هو يخبي عليا ومش معرفني حاجه ولو فعلا معاه فلوس ليه يعمل كده بلاش ليه ميجوزنيش وبعدين انا اكتر واحده وقفت جامبه وهما قاسين جدا معاه مش بقسي علي اهله بس ده الواقع اللي بشوفه وكمان اكد بباه الكلام وراح قال لاخته ان اخوكي معاه فلوس كويسه وقال متقولش ليا انا تعبت جدا من التفكير وحالتي النفسيه زفت هيا امس كلمتني وبتقولي معاه فلوس في البنك وبيعمل معاكي كده يبقي معلش مش بيحبك والنيه مش سليمه ليه ميجوزش يابنت الناس معملش حاجه شوفي حالك معايا زيك مع العلم اخته دى كبيره سننا ومعاها اولاد انا عايزه اعرف الحقيقه ولو واجته بينكر في العموم اوقات بحس اني معرفش عنه حاجه اصل لو كلامها صحيح يبقي النيه مش كويسه لان مقتدر وده مستقبلي مش عارفه اعمل ايه ممكن تفيدوني واسفه ع الاطاله

إجابة الخبير: مها سرور

مها سرور

خبيرة العلاقات العاطفية

اذا كان كلامها سليم فأنت قد وقعت بمشكلة كبيرة اولا مشكلة الدين وثانيا مشكلة خداعه لك. ما عليك فعله هو عدم فتح الموضوع معه بداية وعليك أن تحاولي إستعادة هذه الأموال منه فمن المؤكد بانه يعلم بأنها دين عليكي. لذا اطلبي منه بان يقوم بالسداد وقولي له بأن الفتاة او الشخص الذي استدنت منه يريد أن أبدأ بالسداد على شكل أقساط شهرية مثلا وعليك أن تعطيني كل فترة قيمة هذا القسط لانه من المؤكد بأنه لن يعيد لك المبلغ مرة واحدة وبهذه الطريقة سوف تظهر لك نيته إذا ما كانت سليمة ام لا.  اما بالنسبة لموضوع الزواج فعلى أهلك أن يطلبوا منه أن يتم الزواج لان فترة الخطوبة قد طالت او ان تقولي له بأن هذه الفترة هي المناسبة للزواج كون الوضع العام وبسبب جائحة كورونا لا يسمح بإقامة أفراح كبيرة وبالتالي فأن التكاليف سوف تكون قليلة جدا. ومن طريقة رده سوف تعرفين نيته واذا ما كان فعلا صادق ام لا.