استشارات الحب و الزواج

اتمني تقري للاخر انا اعرف زوجي من عمر ١٩ سنة و...

اتمني تقري للاخر انا اعرف زوجي من عمر ١٩ سنة و انا دلوقتي ٢٧ سنة ف الاول هو كان بيحاول يخليني احبه ب اي طريقة المهم اني حبيته و ارتبطنا الفترة دي هو راح مصحة يتعالج من ادمان حشيش وترامدول انا مكنتش اعرف المهم انا فضلت سنة معرفش المهم عرفت ف انا حولت اساعده فضلنا كتير بنحاول و نفشل المهم كملنا هو الفترة دي كان بيحاول ديما يرديني و كان كويس جدا جدا انا قبله كنت مرتبطة ف شخص سيء جدا و بكره ف محبتش اني اتكلم عليه المهم انه عرف شاف اني خاينة و ازاي انا وحشة كدا ونا معملتش اي حاجة ولا كان ليا علاقة بتلشخص ده هو الي كان بيحاول يوصلي و كان ليا صحاب و برضه مكنتش بكلم حد ولا حبيت عليه حد انا كنت مختراه هو انا دكتورة اسنان و هو معهد و اخترته بوضة بس هو مكنش عنده ثقة ف نفسه المهم ان الفترة دي ضمرني نفسيا من المعملة الوحشة و قد ايه انا انسانة وحشة و انا بحاول اثبت العكس تعتب نفسيا و حاولت انتحر كذه مرة ده مكنش بياثر فيع قولي انتي كده المروض تصعبي عليا المهم دهلت مصحة و بدات اخد دوا نفسي و بقيت كويسة و اتخطنا برضة كل شوية انتي خينه و انا سامحتك المهم استحملن كنت بنهار ساعات المهم و هو بدء يبقي كويس ف انا بداءت اظبط للجواز انا الي كنت حتة خطة كاملة هو مديا مش كويس ف اخوه ساعده ب جزء و انا عملت جامعية كنت بدفعها ساعات و هو كمام و طبعا كنت بظبط ان بابا يدفع اكتر المعم ظبط كل حاجة و انا الي بختار هو كان بيجي مرة و ١٠ لا و كده المهم و اتجوزنا هو قبل الفرح خد قرض و قرر يشارك حد ف لما اتحوزنا بقي فيه قرض و جمعية و ايجار بمبالغ و انا كل ده جديد عليا عمري م عملت جمعية ولا كنت ف مكان اجار المهم انا كنت بساعد انا و ممتي الفكرة او مكنش ببفتكر اصلا احنا حلينا ازاي و ان انا كنت بتصرف لا خالص المهم بعت حاجت من دهبي و نزلت معاه الشغل و كنت عايشة علشانه ب كل جاورحي و هو مكنش بيقدم اي حاجة اي مناسبة بتعدي عادي ميعيدش عليا هو كان مركز ازاي يجيب فلوس اي خاحك تانية تبقي تافه كسر قلبي يوم عيد ميلادي و انا قباها عملتله احلي عيد ميلاد و منت بنزا الشغل اروح اظبط و انزل تاني المهم كنت لما تزعل يفضل يضغط عليا لحد منهار و عيط يبفضل يقولي عيطي كمان و يسبني و ينزل و يجي بليل يتاسف فضلنا كده ١٠ شهور باع عربيته علشان الشغل المهم ان انا كنت سبورت جدا و فضلت ققول ف كلام كويس و اتكلن معاه كلام عاقل جدا و اديله امل و قلت ان لو زعلت تاني هو هيبقي غيرك و فعلا حصل موقف و زعلا كان ابشع مرة انتي زعلك رخيص اناي مقرفة المهم يعني انه معبرنيش و انا جبت اهلي محترمش اي حد المهم انا طلبت الطلاق قالي انا عارف ان انتي عايزة تتراضي بس اتا مش هراضيكي المهم ان انت سبت البيت و طلبت الطلاق اول يومين هو بيعيط بعدها فجاءة اه يلا نطلق اصل لو صلحتك انتي هتعملي كده و طلقني فعلا و اهله طلبه فلوس معي ان ف قايمة بس بابا مش بيحب مشاكل و اداله و اناكملت الحامعية كمان مدفعاش بصي هو حاله زفت و عليا ديون شغل كتير بس انا عملت الي مخدش عمله طبعا نش هعقد تحمي انا بس زعلانه علي نفسي و علي كل الحلو و الحب ده ازاي اتقبل بكل الخدلان ده ازاي بعني كده انا استحملت و مثلت علي الاهلي اني عايشة سعيدة بس انا كنت راضيةً وًكنت عايزة اعيش هن حتي قالي انتي ازاي واضية كده معي الوضع ده و كمان عيوبي فهمته اني بحبه انا زعلانة ان انا الي تعبانة هل هو حاسس دلوقتي وحش و شايف نفسه وحش زي ماقالي انا وحش هو مقدوش يقول فيا اي حاجة وحشة او مقصرة ف حاجة بقلنا ٦ شهور منفصلين متكلمش و الفترة د بابا تعب و جطله جلطه و اتشل طبعا في جزء زعل عليا لان طليقي بعني ب كل سهولة و احنا كنا بس محتوينه ف هل هو ندمان دلوقتي ولا هو شايف نفسه ضاخية

الرد من العميل

فترة العربية دي انا ادتله عربيتي هي مش حلوة بس كنت بحاول معي بابا يجيب عربية ليا و بابا كان هيديني شقة ننقل فيها و كلنا كنا بنحاول نساعده الفكرة ان اهله كمان ساعده جدا انا نفسيا زعلانه علي بابا و قادة اسامحه لان جزء من الي بابا فيه ده منه و زعلانه اني ملحقتش افرح و ان ازاي يعمل فيا كده و ليه ممكن يبقي ف حد مؤذي كده بجد كنت لما اتعب مصعبش عليه ولا يهتم بس ف نفس الوقت ف اوقت بيبقي كويسة جدا و حنين بس عايز ديما متكلمش ابقي مزاجي حلو و بس اي حاحة تانية لا انا شايفة انه انسان ضعيف انا مفسي انساه و نفسي يندم عليا محسش اني كنت رخيصه كده الناس كلها شمتانه انهم قاله لا و انتي الي صممتي عايزة كرمتي تترد قدام الناس عدم كلامه مخليني قدام الناس رخيصة اوي و ده الي واجعني

إجابة الخبير: مها سرور

مها سرور

خبيرة العلاقات العاطفية

عندما تعطين لمن أمامك من غير حساب ووعي من باب التضحية والحب والتمسك بالطرف الآخر فإنه لتظا يفهم بأن هذا من أصلك وطيب أصلك بل يعتقد بأن هذا حق مكتسب وسيعاتبك في حال قصرت بشيء لا يعتبر في الأصل واجب عليك.
لذلك عليك أن تتعلمي بأن لا تضحي بكل شيء وتعطي اذا كان المقابل لا يبذل أي جهد مثلك لإتمام هذا الزواج.
هو سيندم وسيعود ولكن ليس الآن بل عندما تتوقفين عن التفكير به بشكل كامل وتكملي حياتك وتتمكني من نسيانه وقتها فقط سيعود.
ربما عاد لتناول المخدران ولم يستوعب بأنه دمر بيته.
للأسف الشديد عندما تقدم الفتاة تنازلات هي وأهلها بشكل كبير مبالغ فيه لا يعتبره شباب هذا الجيل انه من طيب الأصل بل يعتقدون بأنهم أشخاص ليس لهم مثيل ولى يحمدون الله على نعمة الزوجة الصالحة والسبب يعود الى مشاكل في التربية.
لا تلتفتي لكلام الناس وشماتتهم فالناس لا تتوقف عن الكلام مهما فعلت وأثبتي لهم ولنفسك بانك قادرة على تجاوز هذه المرحلة و تخطيها ولى تجعليه جزء من حياتك الجديدة ولى بحساباتك وقتها فقط سوف يعود ولكن لا بد ان يجدك في مكان آخر بمعنى انك فتاة ناجحة جميلة وقوية والأهم من ذلك واعية ولن تسمحي له بإستغلالك مرة أخرى

الرد من العميل

هل انا اتسرعت ف طلب الطلاق و ان عدم التقدير و ان زعلي بيهون مش سبب كافي ان اهدم بيت

الرد من العميل

الفكرة انا مش ندمانة ابدا اني سبته اصل انا عملت كل الي عليا معاه و معي اهله كلهم انا كنت بروح معي بباه جلاسات العلاج ١٣ جلسه الساعة ٨ الصبح و داكترة انا الي كنت بروحه بنته او ابنه مكنوش بيروحه معته اخته انا الي كنت بقدملهم ف الجامعات و المداوس لانها كانت عايشة برة مقصرتش معي حد و ولا حد افتكر حاجة بباه الوحيد الي حاول يصلح و كان زعلان علشاني انا الي مزعلني اني هنت اوي و بسهولة

إجابة الخبير: مها سرور

مها سرور

خبيرة العلاقات العاطفية

مثلما هنت علبهم عليك ان لا تعطيهم أكبر من حجمهم في حياتك فيكفي ما مضى ابداي من جديد بما أنك لا تشعرين بالندم على الطلاق اطوي هذه الصفحة وأحتسبي أجرك على رب العالمين فوحده الكفيل بان يعيد لك حقك ووحده العالم ما في القلوب والنوايا.