الزواج و الإرشاد الأسري

السلام عليكم ورحمه الله وبركاته

الرد من العميل

ازي حضرتك يادكتور

الرد من العميل

انا مغترب عن زوجتي ليا سنه ومقدرتش احضر زواج اخوها و خلال فترة تجهيز الفرح وهيا علطول مشغوله وبتخرج كتير واكتر من مرة اكتشف انها خرجت بدون علمي ودا مبيحصلش قبل كدة والمشاكل كبرت وحسيت اني مهمل واني اخر من يعلم و وصل الامر الي الطلاق وحظرت ابوها وامها واخواتها من عندي وقعدت ٤ شهور مبكلمهمش لحد ما ربنا كرمني وبعتلها زيارة اخدتها معايا ولكن لما بفتكر اللي حصل ونتعاتب بتعب و بنزعل وبكون عايز اقعد لوحدي وبيطير النوم ااهتمامها زيادة باخوتها واهلها دايما اول باول اخبارنا عند والدتها واول ٣ شهور ليها معايا في الغربه كانت عايزة ترجع ودايما تعمل تعبانه واروح اعلقلها محاليل لحد ما صالحا اهلها ومن يومها ماشاء الله مافيش تعب

الرد من العميل

واوقات بيكون في شك ودا بيتعبني اكتر

الرد من العميل

لا انتظر الحل

الرد من العميل

الو

الرد من العميل

بانتظارك

إجابة الخبير: إيناس بارود

إيناس بارود

دكتورة نفسية

كل فتاة تحلم بالزواج والاستقرار مع الشريك في حياتها ، وزواجها لايعني انفصالها عن اهلها فوجود الاهل ضروري ومهم في حياة كل شخص ولكن بعد الزواج تستقل الحياة وتصبح لكل علاقة حدودها ، فمن الطبيعي ان تحزن الزوجة على الخلافات مع اهلها وزوجها وتحاول دوما الاصلاح والتقريب بينهم كما هو الحال ايضا مع الزوج ، لذلك حاول ان تستثمر هدوء العلاقة وصلاح الحال بينكم بالحب وتعزيز الثقة وتقوية العلاقة بينكم ، الابتعاد عن  تذكر الماضي والانشغال بالحاضر ، التركيز على استثمار الامور المشتركة الايجابية بينكم وابتعد عن الشكوك والافكار السلبية وحاول تعويضها عن المشاعر التي تحتاجها من الاهل وكن لها كل شيء ، اشغلها بك وعاملها بالحسنى وتعامل مع اهلها كانهم بمثابة الاهل لك ، اخرجا معا ، اهتموا بما تحبوا فعله ومايشعركم بالسعاده والرضا.