دكتور الشريعة

انا حلفت علي مراتي وهي غضبانه عند اهلها لو راحت...

انا حلفت علي مراتي وهي غضبانه عند اهلها لو راحت مكان انا قايلها متروخيش هناك تبقي طالق
مساعدة الخبير: هل لديك أي معلومة أخرى تريد أن تطلع دكتور الشريعة عليها قبل أن أقوم بإيصالك به؟
ولكن من قال لي ان اقول هذا هو والدي

إجابة الخبير: دكتور اشرف ابو الهيجاء

دكتور اشرف ابو الهيجاء

دكتور الشريعة

الحمد لله، والصلاة والسلام على رسول الله، أما بعد فاعلم سددك الله أن الحلف بالطلاق يرجع الحكم فيه إلى الرجل لحظة الحلف، فإن  كان ناويا الطلاق حقا فإنه يقع طلاقا.
وأما إن كان ينوي التهديد والتخويف فإنه يلزمه كفارة يمين.
فلابد من مراجعة نيتك لحظة الحلف.
ولابد من مراجعة المحكمة الشرعية للبت في هذا اليمين.
والله تعالى أعلم وأحكم.

الرد من العميل

انا في مشاكل مع زوجتي وعرفت انها راحت محل وانا قايلها متروحوش واتعاملت مع شخص وحسبته وانا قايلها لو هتروحي متتعاملي معاه لكن هي مكنتشي فعلا اتعاملت معاه فانا مع الخلافات كنت متنرفز وكلمت والدي عشان يكلم والدها ونقعد نخلص الموضوع والدي قالي اتصل بيها واحلف هليا لو عملت اي حاجه قايلك متعمليهاش من ورايا نةتبقي طالق روحت مكلمها وقلتلها كدا عشان تتربي وتعرف ان الموضوع بجد لكن هي كانت اصلا قريبه من المكان دا هي واخوتها واتصلت بوالدها ووالدها زعقلها وشتمها وقلها روحي واتصلت بصاحبتها قلتلها دا مش يمين وراحت بس مدخلتشي المحل اصلا فالي في المحل خرجولها برا كلموها لكن مدخلتشي وبعد ما والدها كلمني وفهم اتصل بيها قالتلو انا كنت في الشارع فهل يا شيخ دا كدا طلاق وهيتحسب طلقه

الرد من العميل

لا هي دخلت

إجابة الخبير: دكتور اشرف ابو الهيجاء

دكتور اشرف ابو الهيجاء

دكتور الشريعة

الشرط الذي وضعته وقع، سواء بالذهاب او بتكلمهم.
فذهبت، وخرجوا إليها فكلموها.
ولكن وبما انك لم تكن تنوي الطلاق حقيقة فالطلاق لم يقع فيكفيك أن تخرج كفارة يمين.