دكتور حصل إجهاد فى الشهر التانى و النزيف استمر...

دكتور حصل إجهاد فى الشهر التانى و النزيف استمر أيام و عملت سونار الدكتور قالى لسه فى كميه كبيره من الدم و كتبلى علاج يوقف النزيف و فى كيس على المبيض الأيسر كتبلى علاج منع الحمل لمده شهر و فيتامين و قالى هتحتاجى عمليه تنضيف انا بصراحه خوفت اعملها و عرفت من على النت علاج ميثرجين انه بيعمل ع تنضيف الرحم جبتنو امبارح و باخدو تلت مرات فى اليوم بس من ساعه ما اخدته و النزيف وقف و مش بينزل غير دم متجلت بس قليل جدا ممكن ينزل مرتين بس فى اليوم و قليل اوى دا طبيعى أستمر لمده تلت ايام ذى ما عرفت ولا غلط

إجابة الخبير: الدكتور عبد الرحمن الاسمر

الدكتور عبد الرحمن الاسمر

طبيب

العلاج
في حال حدوث الاجهاض في بدايه الحمل يستوجب العلاج لانهاء الحمل اما من خلال حبوب الاجهاض مثل المثريجين او من خلال عمليات الكحت والتنظيف وهي لازاله بقايا وجود كيس الحمل التي قد تسبب التهبات وتعيق الحمل مره اخرى لذلك في حال تقريرها يجب عملها بعد الفحص السريري لانه لايكون كافي فقط وقف النزيف بل ايضا وجود بقايا لذلك انصح بعدم تناول حبوب الاجهاض من تلقاء نفسك يجب الذهاب للطبيب لعمل فحوصات واجراء عمليات الكحت والتنظيف
التشخيص
يتم الفحص من قبل طبيب ومعرفه الاعراض المصاحبه يتم فحص بواسطه الالترا ساوند مع فحص الدم في حال وجود التهابات ونقص في الهيموغلوبين
مضاعفات الاجهاض
  1. النزيف
  2. تجلطات
  3. التهبات
  4. افرازات
  5. عرضه لتلف الانبوب

النصيحه
التوجه لطبيب المعالج لديكم