الزواج و الإرشاد الأسري

السلام عليكم انا كنت عايزة اعرف انا ف مشاكل مع...

السلام عليكم انا كنت عايزة اعرف انا ف مشاكل مع جوزى وبقاله فترة متغير معايا جدا وبيعاملنى بتجاهل وعدم اهتمام هو حصل بينا شوية مشاكل عادية زى اللى بتحصل بين اى اتنين وطول عمرنا بنتخانق ونتصالح وكنا تمام جدا مع بعض لحد من كام شهر كدا حصلت بينا مشكلة وفضلنا متخانقين فترة ومن ساعتها وهو متغير معايا ف المعاملة ولا كانى زوجته وكبرت المشاكل بينا وبقينا نتخاصم معظم الوقت ولما فهمت المشكلة وحسيت انى غلطت ف بعض حاجات وحاولت اتكلم معاه عشان اصلح من نفسى وارضية بقى يقولى انه خلاص معتش فارق معاه وانه اتاقلم على البعد وطلب منى اعيش لولادى وهو بردة ف حالة بس انا مش مرتاحة كدا وحاولت كتير اتكلم معاه عشان يدينى فرصة تانية اصلح من نفسى بس كل مرة يرفض وكمان كان بيرفض تدخل اى طرف للصلح بينا
مساعدة الخبير: هل لديك أي معلومة أخرى تريد أن تطلع دكتور الشريعة عليها قبل أن أقوم بإيصالك به؟
سؤالى هل ممكن يكون حد عامل ليا عمل سفلى يخليه كارهنى جدا كدا لانه كان كويس جدا معايا وكنا متفاهمين مع بعض لحد مم كام شهر بس انا شاكة ف كدا لانه كان بيحبنى والوقت. كارهنى جدا ومش قابل منى اى كلام ولا عايزنى كزوجة هو عايزنى ف حياته بس عشان الاولاد

إجابة الخبير: سعيد نبهان

سعيد نبهان

اخصائي نفسي

إن التفكير المنطقي بحالتك هي لابد أن تتعلق بدخول الجفاء في قلب زوجك من شدة حزنه منك لأنك كسرتي بخاطرة وانك لم تتفهميه ولم تراجعي نفسك وتبقى تظهري أنك انتي على صواب وإن أي تراجع منك لا يظهر له ولا يقنعه بأنك نادمة أو غلطانة والاكثر ان هذا الامر قد يتكرر لذلك هو اتجه الان لأن يبتعد وأن يريح رأسه وقد يفكر بالمستقبل بأن يتزوج حتى وإن لم يصرح بذلك لأن الرجل لا يستطيع ان يبتعد عن زوجته لفترة طويلة إلا إن كان مهموم أو يفكر بمرأة أخرى ،
لهذا يجب عليكي أن لا تملي وانتي تتقربي منه وان تتحدثي معه وان تطلبي منه أن يصفح عنك وان يُعطيك فرصة ولا مانع ان تُدخلي الأبناء في الحديث معه وان يجعلوه يتقرب منك وان يسامحك وانتي لابد منك أن تغيري من اسلوبك معه وطريقتك بالمعاملة حتى تستطيعي الدخول لقلبه واتركي كل الافكار السلبية التي تتحدثي عنها واسعى دوماً لان تنهي الخلاف معه ولا مانع ان تقرأي القرآن في المنزل وهذا لا يتعارض مع حسن المعاملة وحسن التربية للأبناء .