طبيب بيطري

بالله عليكم بسرعة عاوزة ألحقه القط انجرح جرح ف...

بالله عليكم بسرعة عاوزة ألحقه القط انجرح جرح ف رجليه امبارح طهرت رجليه بالمطهرات بتاعتنا وحاولنا بقدر الإمكان نأكله أو نشربه لبن بسرنجة بس هو مش قط بيت ف بات برا قصاد الشقة المهم أن عدي يوم نزلت لقيته نايم تعبان جدا م بينطق ولا بيتحرك فكرته مات جيت لقيته بيتنفس ومن شوية قعد يرفس جامد فكرته بيطلع ف الروح بعدها هدي وببص علي بطنه لقيته لسا بيتنفس اعمل ايه بسرعة القط هيموت الجرح مش عميق اوي

إجابة الخبير: الدكتورة رنيم القضاه

الدكتورة رنيم القضاه

دكتورة بيطريه

بعض الجروح قد تسبب تسمم بالدم او التهاب بالانسجة الخلوية .
الخمول وعدم القدرة على الحركة عرض يصاحب جميع الامراض ، يجب ان يتم فحص القط سريريا والتامكد من عدم تعفن الجرح واجراء فحص cbc للقطه .
طرق تعقيم الجروح الخارجية :
  • غسل الجرح بالماء الجاري لمدة لا تقل عن 5 دقائق
  • تعقيم الجرح باليود الطبي
  • وضع مرهم الفيسودين لمدة 3 ايام على الجروح بشكل خارجي لمنع الالتهابات البكتيرية
فحص الدم cbc يظهر لنا تعداد خلايا الدم البيضاء والحمراء .