طبيب بيطري

عندي قطة صغيرة لسة مولودة لقيت عينيهامقفولة خالص...

عندي قطة صغيرة لسة مولودة لقيت عينيهامقفولة خالص ايه الحاجة اللي ممكن استخدمها اقدر افتح بيها عينيها حاولت افتح بمنديل مبلل بس مينفعش ياريت حضرتك تفيدني

إجابة الخبير: الدكتور حسام مرتجى

الدكتور حسام مرتجى

طبيب بيطري

ارشادات طبية
  • اذا كانت القطة مولودة بشكل حديث فلا داعى لفتح عيونها لانه أمر طبيعى تلود الكتن الصغيرة عمياء لوقت محدد.
  • القطط تولد عمياء لفترة تتراوح مابين 9-14 يوم وبعدها تفتح عيونها بشكل إعتيادى وطبيعى.
  • خلال هذه الفترة يفضل تدفئة الكتن الصغيرة بوضعها بصندوق اسفله وسادة قطنية دافئة.
  • اذا كانت أم القطة قد ماتت أو غير موجودة فبكون رعايتها عن طريق إستخدام حليب رويل كانين.
  • يجب عدم تعرض القطة الصغيرة للتيارات الهوائية الباردة.