طبيب بيطري

القط كان عنده ناب مش طالع مظبوط و كان بيلزق ف...

القط كان عنده ناب مش طالع مظبوط و كان بيلزق ف الشفه العليا بيسببلها ورم بسيط ، الناب ده وقع من فتره بسيطه انا ملاحظ انه بقاله يومين او تلاته اكل اقل من الاول و انا بحطله تونه و لانشون ف اغلب الاوقات و كان بيحب التونه جدا ، دلوقت عنده علبه تونه مفتوحه بقالها 24 ساعه و مأكلش منها و اكل لانشون بسيط ، هل ده عادي ؟ مع العلم انه عمره ميتعداش 4 شهور و من يوم ما جبته وهو ف نفس المكان مغيرتلوش البيئه ولا نوع الاكل بتاعه

إجابة الخبير: الدكتور حسام مرتجى

الدكتور حسام مرتجى

طبيب بيطري

علاج قطك

قلة الاكل بتعتبر شىء غير عادى. ليس طبيعى ممكن ان يكون السبب التهابات باللثة او نتيجة تقرحات باللثة تسبب للقط ألم عندما يقوم بعملية تناول الطعام ولذلك انصح بأعطاء القط الاتى:
1.انصح بشراء مرهم اسمه الميكوهيل جل 40جم ادهن منه على اللثة والفك من الداخل مرة باليوم لمدة 4-5 أيام لانه بيعمل كمضاد للبكتريا والفطريات الفموية.
2.يجب اعطاء القط مضاد حيوى اسمه الايموكس 125مل شراب اعطيها منه 1سم بالفم مرة باليوم لمدة 3-5 ايام وهذه الادوية تتوفر بالصيدليات العادية.
3.فيتامين سي اعطه منه نصف حبة بالفم يوميا لمدة خمسة ايام بيقوى اللثة ويمنع الانزفة والتهتكات وبيفتح الشهية.
4.تنظيف الاسنان بمعجون petrodex oitment وفرشاة للقطط خاصة لتنظيف الاسنان خاص للقطط.