دكتور الشريعة

سلام عليكم ياشيخ حضرتك دلوقتي انا كنت علاقة مع شخص...

سلام عليكم ياشيخ حضرتك دلوقتي انا كنت علاقة مع شخص من ثلالث سنين وانا في الثانويه وحصل مشاكل بين اهلي واهله كانت هتوصل للشرطة وانفصلنا وحالياً انا متقدملي ابن عمتي للجواز وانا وافقت ف البدايه لإرضاء ابويا وامي لانهم كانو فرحانين بالشخص ده هو متدين وعلى خلق ومستواه المادي كويس جداً ولكن انا مش حباه ومش متقبلاه وبعد شهر من قرايه الفاتحة طلبت من الوالد والوالده اننا نفسخ الخطوبة دي لانه انا مش حباه .. ولكن اهلي مش راضيين برفضي ولازم سبب مقنع يا اما كدا يا اما مش هتجوز غيره وهيغضبو عليا وهيوقفو تعليمي هنا وارجع بلدي ف مصر وافضل هناك ووالدي مصمم انه لو رفضت يفشي سري قدام العيلتين بأني كنت علاقه مع شب قديمه واني قلبي مش فاضي ومش هتقبل اي حد وهو شايف اني لسا متعلقه بيه وانا فعلاً مفيش حد ف قلبي بس كل الفكرة اني مش حابه الشخص ده ومش حابه اكمل معاه ولكن الوالد حاطتين ف جهة العقوق لو رفضت ويا اما ابن عمتي يا اما ولا اي حد
مساعدة الخبير: هل لديك أي معلومة أخرى تريد أن تطلع دكتور الشريعة عليها قبل أن أقوم بإيصالك به؟
ف هل يجوز اللي بيحصل ده ياشيخ وايه الحكم الصحيح ف الدين لما يحدث

إجابة الخبير: الدكتور اسحاق الحواري

الدكتور اسحاق الحواري

دكتور شريعة

الحمد لله، والصلاة والسلام على رسول الله، وعلى آله وصحبه ومن والاه، وبعد: اعلم رحمك الله أن علاقتك مع ذلك الشاب محرمة بلا شك وتعد من الكبائر وعليك التوبة إلى الله توبة نصوحا.
وفسخ الخطوبة جائز بسبب عدم الحب، ولكن إذا كان متدينا فلا ننصح بذلك وإذا أمرك والدك فالأصل طاعته.
والله تعالى أعلم وأحكم.