دكتور الشريعة

انا كنت مريض وربنا شفانى الحمد لله وقولت هعمل فدو...

انا كنت مريض وربنا شفانى الحمد لله وقولت هعمل فدو علشان ربنا شفانى وعلشان صحتى وصحه زوجتى وربنا يكرمنا ف المولود اللى جاى ، وكنت محتاج اعرف توزيع لحم الاضحيه هيبقى ازاى ؟ انا قسمته ثلث للفقراء وثلث للبيت وثلث للاقارب . هل دة صح ؟ ولو لا فأيه الصح مع العلم ان اللحم موجود ولما سألت قبل الفدو قالو انى بوزع نفس التوزيعه السابقه . وانا محتاج اتأكد علشان اتطمن . وشكرا
مساعدة الخبير: هل لديك أي معلومة أخرى تريد أن تطلع دكتور الشريعة عليها قبل أن أقوم بإيصالك به؟
لا

إجابة الخبير: الدكتور محمد عودة

الدكتور محمد عودة

دكتورشريعة

الحمد لله، والصلاة والسلام على رسول الله، وعلى آله وصحبه ومن والاه، وبعد: اعلم رحمك الله ان كان ذبحك لهذا الفدى شكرا لله على نعمه، فهذا جائز، وهو من احد القربات لله تعالى، ويوزعها كيف يشاء.
واما اذا كان الذبح من اجل دفع الشر وهذا المشتهر بين العوام، فهذا لا يجوز لان الذبح لا يمنع من وقوع القدر سواء كان خيرا او شر.
الله أعلم وأحكم.