دكتور الشريعة

السلام عليكم...كنت شغال مع واحد مهندس تبريد وتكييف...

السلام عليكم...كنت شغال مع واحد مهندس تبريد وتكييف مكنتش اعرف حاجه ف المهنه واتعلمت معاه واحده واحده ..وبدأت اطلع شغل لوحدي بدأت اخد فلوس اكتر اشتغلت معاه خمس سنين وفي الخمس سنين دول كنا مش بنشتغل في الشتاء المهم..ان كان الشغل في نصب علي الزباين ساعات كتير بناخد من الزبون جهاز ومنرجعوش تاني و مثلا اروح اعمل عطل ويرجع في مشكله تاني ومروحش اصلحه تاني وحاجات من كده كتير بس أغلبيه الشغل كان مظبوط و مفيش فيه مشاكل بس الفكره ان الاجهزة الي بتتسحب مبترجعش للعميل بتروح للمهندس الي كنت شغال معاه و الفلوس الي بعملها كان هو بياخدها كلها انا كان ليا يوميه بس مع التوضيح هو مكانش بيطلع شغل بيديني الاوردر في التليفون وانا الي بطلع الشغل وبيحاسبني اخر اليوم المهم انا عملت من شغلي معاه ١٥الف جنيه وانا كنت عامل فلوس اكتر بس صرفتها ف عايز اعرف اكفر ازاي اول أعمل ايه
مساعدة الخبير: هل لديك أي معلومة أخرى تريد أن تطلع دكتور الشريعة عليها قبل أن أقوم بإيصالك به؟
لا شكرا

إجابة الخبير: الدكتور محمد عودة

الدكتور محمد عودة

دكتورشريعة

الحمد لله، والصلاة والسلام على رسول الله، وعلى آله وصحبه ومن والاه، وبعد: اعلم رحمك الله انك قد احسنت بتربتك من تلك الافعال المحرمة، والتوبة تكون بترك الذنب والندم الشديد على ما فات مع العزم على عدم العودة اليه مرة اخرى ورد الحقوق لاصحابها ولا تصح التوبة الا بذلك، فالي يجب عليك رد الحقوق لاصحابها بعودتك للزبائن وتصوب الاوضاع معهم، واما الاجهزة المسروقة والذي اخذها صاحب العمل فعليك ان تخبر الزبائن بذلك، وان هذه عادته وعليك اخبار الجهات المختصة بذلك . والله أعلم وأحكم.