دكتور الشريعة

السلام عليكم

مساعدة الخبير: هل لديك أي معلومة أخرى تريد أن تطلع دكتور الشريعة عليها قبل أن أقوم بإيصالك به؟
السلام عليكم ورحمة الله وبركاته انا انسة وعندي ٣٢ وكان في مشروع خطوبة مع شخص وقبل كا ابتدي اجراءات الخطوبة توفي والدي ووالدتي في شهر واحد فالبتالي اجلت كل حاجة وخلال الفترة اكتشفت سوء اخلاقه وانه معندوش ضمير ولما قلتله كل شىء قسمة ونصيب ابتدي يشوه سمعتي ويسبني في شرفي ويشتمني بأقذر الشتايم ولما طلب انه يقابلني بعد محاولات ضربني ضرب مبرح وسرق الكريديت كارد بتاعتي وهي بمبلغ كبير وابتزني اني ادفعله ٢٠٠٠٠ تمن الخروجات والفسح والا هيدلق ع وشي ماية نار ويمشي يجيب في عرضي لاني بعد وفاة والدي ورالدتي عايشة لوحدي لاني ماليش اخوات خالص فدفعتله المبلغ وبرده مبعدش عني وفضل يبعتلي في رسايل قذرة جدا ولما هددته اني هلجا للقانون قاللي هخلي فضيحتك بجلاجل وهقول اني كنت بجيلك البيت وبنام معاكي دلوقتي انا عملت محضر عدم تعرض وبطالب بالمبلغ بتاعي اللي هو بينكر انه اخده السؤال فضيلتك هل لو طلبت مبلغ اكبر كنوع من انواع التعويض الادبي عن الاضرار النفسية والجسدية هيكون حرام ولا من حقي شرعا

إجابة الخبير: الدكتور اسحاق الحواري

الدكتور اسحاق الحواري

دكتور شريعة

الحمد لله، والصلاة والسلام على رسول الله، وعلى آله وصحبه ومن والاه، وبعد: اعلمي رحمك الله أنه:
١- عليك التوبة إلى الله توبة نصوحا من خروجك مع هذا الرجل قبل أن يعقد عليك.
٢- يجوز لك المطالبة بجميع حقك الذي سلبه ولا يجوز لك المطالبة بأكثر من ذلك إلا بتعويض مادي كأجرة المحامي أو المواصلات من اجل القضية ونحو ذلك فقط.
والله تعالى أعلم وأحكم.