طبيب بيطري

صباح الخير يا دكتور .. عندى قطه شيرازى ابيض عمرها...

صباح الخير يا دكتور .. عندى قطه شيرازى ابيض عمرها شهرين .. كنت بعالجها من وجود ديدان فى بطنها بمتابعه مع عياده بيطيريه .. و كانت يترجع .. بس الحمد لله دلوقتى لأ .. عندها اسهال .. ما راحش .. فجأه انهرده لقينا دم مع البراز .. رأى حضرتك نعمل ايه

الرد من العميل

متشكر فى انتظار حضرتك

إجابة الخبير: الدكتورة رنيم القضاه

الدكتورة رنيم القضاه

دكتورة بيطريه

اسباب وجود الدم في البراز :-
- ديدان معوية
- التهابات بكتيرية حادة
- التهابات فايرسية مثل البامليكوبينيا فايروس
التشخيص يكون من خلال اجراء فحص دم لفحص عدد خلايا الدم البيضاء والحمراء بالإضافة لوجود خلايا النيزوفيل التي تدل على العدوى الطفيلية( الديدان المعوية)
العلاج الطارئ :
- اعطاء القطه ابرة فايتمن K لوقف النزيف
- اعطاء القطه فايتمن بي 12 لرفع المناعة
- اعطاء القطه دواء فلاجيل بجرغطعة 1 ملي 3 مرات باليوم لمدة خمس ايام متتالية كمطهر للامعاء.