دكتور الشريعة

سلام عليكم ورحمه الله وبركاته حابه اجابه من حضرتك...

سلام عليكم ورحمه الله وبركاته حابه اجابه من حضرتك علي اسالتي وتكون افادتنا وتريحنا نفسيا انا ولدتي من خمس شهور تعبت وتشخصت أنها كرورنا وتعلجت غلط ومكنش فيه كرورنا من تاني العيد الفطر وهيه تعبانه لما ذلك ثانيا هيه صغيره في بلدها كان في اثنين ستات جيران ووحده منهم كان عندها قوالب سكر وكانت تساذنها علي أن تاخد قالب واحد سكر وكانت تاخد بي الاربعه والست الثانيه كانو في رمضان والست كان عندها بيضتين مسلوقين ووالدتي مكنتش تعرف هيه شايلهم تفطر بيهم ولا سيبهم وماما اخدتهم اكلتهم وكانت طلبه منها أنها تاخد منها ريال لكن اخدت ربع جنيه او نص ثلاث حاجه ولدتي كانت اشتغلت عند كذا اسره في منهم اسره ادوها مفتاح شقه ولما حصل ظرف ولدتي طلبت اجازه اسبوع فا مستحملوش وجابوا وحده جديده مسحيه زيهم وولدتي اخدت مبلغ بس اخدتو علي مراحل لغيط ما وصلوا 1000او أكثر وولدتي كانت شايله عندهم توم ولما عرفت انهم جابوا وحده اخدت منهم غوشه وقالت إن ست جديده حطها ليها في توم وهيه رجعت الغوشه لكن حاسه انها ظلمت الست الاسره الثانيه اخدت منها في حدود 500 والاسره دي متوفيه ولغيط دلوقتي حابه توصل ليهم لكن مش عارفه والاسره ثالثه ودي كانت مسحيه اخدت 235 جنيه والاسره الرابعه كان عندهم فرح بس مش اخدت فلوس بس الست ادتها طبق اكل وهيه اخدت طبق وكام بيضه الاسره الخامسه وهيه شغاله لقيت علبه ساعه فيها 100 جنيه اخدتها والست دي حاليا متوفيه وفي اسره أخري اخدت منهم 400او500 بس مش علي مره وحده وبعد كدا اشتغلت عن أسر كتير ومخدتش حاجه وكان قدمها حاجات وممدتش أيدها عليهم وجايه ابن خالي توفي وهيه رضيع صغير وماما راحت اشترت كفن ليه لكن طفل جايه متكفن جاهز هل هو كدا ربنا غضبان عليها ودي تكفرها اي لأنها تعبانه جدا ومش عارفه تنام

الرد من العميل

ارجو الرد في اسرع وقت لو سمحت

الرد من العميل

لو سمحت ارجو الرد بسرعه اللي يريح ولدتي لأنها تعبانه

الرد من العميل

ياريت تكون الاجابه تريح ولدتي

الرد من العميل

هو حضرتك الموضوع صعب كدا

إجابة الخبير: الدكتور اسحاق الحواري

الدكتور اسحاق الحواري

دكتور شريعة

إن استفساركم غير واضح الرجاء التوضيح المقصود بالاستفسار حتى نتمكن من المساعدة والله الموفق

الرد من العميل

ماما عملت الحاجات اللي قولتها فا ممكن توضح لينا ده هو كدا ربنا غضبان عليها

الرد من العميل

سلام عليكم ورحمه الله وبركاته حابه اجابه من حضرتك علي اسالتي وتكون افادتنا وتريحنا نفسياانا ولدتي من خمس شهور تعبت وتشخصت أنها كرورنا وتعلجت غلط ومكنش فيه كرورنا من تاني العيد الفطر وهيه تعبانه لما ذلك ثانيا هيه صغيره في بلدها كان في اثنين ستات جيران ووحده منهم كان عندها قوالب سكر وكانت تساذنها علي أن تاخد قالب واحد سكر وكانت تاخد بي الاربعه والست الثانيه كانو في رمضان والست كان عندها بيضتين مسلوقين ووالدتي مكنتش تعرف هيه شايلهم تفطر بيهم ولا سيبهم وماما اخدتهم اكلتهم وكانت طلبه منها أنها تاخد منها ريال لكن اخدت ربع جنيه او نص ثلاث حاجه ولدتي كانت اشتغلت عند كذا اسره في منهم اسره ادوها مفتاح شقه ولما حصل ظرف ولدتي طلبت اجازه اسبوع فا مستحملوش وجابوا وحده جديده مسحيه زيهم وولدتي اخدت مبلغ بس اخدتو علي مراحل لغيط ما وصلوا 1000او أكثر وولدتي كانت شايله عندهم توم ولما عرفت انهم جابوا وحده اخدت منهم غوشه وقالت إن ست جديده حطها ليها في توم وهيه رجعت الغوشه لكن حاسه انها ظلمت الست الاسره الثانيه اخدت منها في حدود 500 والاسره دي متوفيه ولغيط دلوقتي حابه توصل ليهم لكن مش عارفه والاسره ثالثه ودي كانت مسحيه اخدت 235 جنيه والاسره الرابعه كان عندهم فرح بس مش اخدت فلوس بس الست ادتها طبق اكل وهيه اخدت طبق وكام بيضه الاسره الخامسه وهيه شغاله لقيت علبه ساعه فيها 100 جنيه اخدتها والست دي حاليا متوفيه وفي اسره أخري اخدت منهم 400او500 بس مش علي مره وحده وبعد كدا اشتغلت عن أسر كتير ومخدتش حاجه وكان قدمها حاجات وممدتش أيدها عليهم وجايه ابن خالي توفي وهيه رضيع صغير وماما راحت اشترت كفن ليه لكن طفل جايه متكفن جاهز هل هو كدا ربنا غضبان عليها ودي تكفرها اي لأنها تعبانه جدا ومش عارفه تنام

الرد من العميل

في وحده كلمت ماما صبح بدري وطبعا ولدتي ولدي كانوا نايمين وكنا في شتا وماما ملحقتش تغتسل وقالت لما توصل هناك هتغتسل وملحقش هناك بردو تغتسل ومرات ابنها ندت علي ماما تملي ماء الغسل وفي نفس اليوم الدوره الشهريه جات يعني كدا حرام

إجابة الخبير: الدكتور اسحاق الحواري

الدكتور اسحاق الحواري

دكتور شريعة

السائلة الكريمة:
لا يجوز لوالديك أن يضيعا الصلاة بسبب الجنابة والواجب عليهما التوبة والاغتسال والصلاة، واما والدتك فلا تصلي الا بعد الطهر من الحيض.