محامي

انا ساكن في شقة تابعة لشركة التعاونيات مساكن جاهزة...

انا ساكن في شقة تابعة لشركة التعاونيات مساكن جاهزة يعني والشقة واصلها كهرباء بس مفيش عداد الشقة عليها اقساط ومش عارف اركب عداد الكهرباء موقفي القانوني ايه لو اتعمل محضر سرقة تيار مع ان الشقة واصلها كهرباء انا مش واخد من كابل عمومي او كده وشكرا

إجابة الخبير: المحامي محب حسن

المحامي محب حسن

محامي

حال تعلق استفسارك ، بعقوبه سرقه التيار الكهربائى ، اليك المعلومات الاتيه :
انه سوف يتم عمل محضر بجنحه سرقه التيار الكهربائى ، وهى جريمه عقوبتها الحبس والغرامه الماليه او باحدى
العقوبتين على الاقل .
واذا اقيمت تلك الجنحه ضدك ، عليك قبل موعد الجلسه المحدده لنظر الجنحه او اثناء العرض على النيابه ، ان تقوم
بمراجعه شركه الكهرباء لدفع الغرامه المطلوبه والحصول على شهاده من ذات الشركه تفيد التصالح ، وبعد ذلك
يتم تقديم تلك الشهاده الى المحكمه او النيابه العامه بحسب الاحوال .
حيث ان تلك الجريمه تنقضى بالتصالح .
واليك نص قانون الكهرباء المصرى ، والمتعلق باستفسارك :
المادة 71
يُعاقب بالحبس مدة لا تقل عن ستة أشهر ولا تزيد على سنتين وبالغرامة التي لا تقل عن عشرة آلاف جنيه ولا تزيد على مائة ألف جنيه أو بإحدى هاتين العقوبتين، كل من استولى بغير حق على التيار الكهربائي، وتنقضي الدعوى الجنائية في حال التصالح.